Mieli virkistyi kirjastossa

Järvenpään kaupunginkirjasto järjesti lauantaina 21.1. "Mieli virkeäksi liikunnalla" -tapahtuman yhteistyönä Järvenpään Opiston ja liikuntatoimen kanssa. Siitä alkoi liikuntavälineiden lainaus asiakkaille. Kirjastosta voi lainata ilmaiseksi kirjastokortilla mm. gymstickejä, flexi-bareja, tasapainolautoja, kahvakuulia, lumikenkiä, kävelysauvoja, retkiluistimia, syke- ja askelmittareita. Myöhemmin keväällä lainattavaksi tulee lisäksi muutamia pelejä, mm. mölkky, frisbee-golf ja kroketti. Välineitä saa pitää lainassa kaksi viikkoa ja yhtä korttia vastaan saa kerrallaan olla lainassa yksi väline.


Kahvakuulan ja gymstickin mukana tulee opas -dvd ja muihinkin välineisiin voi löytää vinkkejä ja ohjausta esimerkiksi internetistä, vaikka käyttämällä You Tubea ja kirjoittamalla hakusanaksi kyseisen välineen nimen.

Liikuntavälineiden tulo ilahdutti asiakkaita ja kun liikuntatoimen liikuttajat järjestivät 15 minuutin esitykset eri välineistä, ne keräsivät useita kokeilijoita. Kokeiltavat välineet olivat kahvakuula, gymstick ja flexi-bar ja niitä testattiin kirjaston aulassa.Lumikenkiä käytiin kokeilemassa kirjaston viereisessä puistossa ja moni kiinnostunut testaaja kiinnitti lumikengät kenkiinsä ja kävi tepastelemassa hangella.
Välineiden lainaus käynnistyi vasta maanantaina 23.1 ja lumikengät menivät kuin kuumille kiville - tai kylmille, tässä tapauksessa. Moni muukin liikuntaväline on päätynyt asiakkaan mukaan ja näin kohentaa ihmisten kuntoa ja terveyttä ympäri Järvenpäätä. MR

Kommentit

  1. Tämäpä kiva että olette perustaneet blogin! Kivoja kuvia. Tuleehan päivitykset Facebookiin?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti