Stoori

Järvenpään nuorisolaiset ovat olleet kirjaston lasten-ja nuortenosaston väen mielessä jo pitkään, ja halusimme tarjota heille jotain ihan omaa, viihtyisää ja mukavaa. Kyselimme viime kesänä millaista tilaa he toivoisivat kirjastoon ja heidän toiveidensa siivittäminä suunnittelimme heille oman tilan, huoneen kirjastosta, jossa voi hengailla, lueskella, kuunnella musaa, tehdä ryhmätöitä tai vain loikoilla ja tuijottaa ikkunasta kadulle. Nuorten toiveissa esiintyivät sanat värikkyys, kodikkuus, tyynyt, kasvit ja sohvat... Ja tällaista me saimme aikaan:

Nuorten oma Stoori

Musiikin kuuntelupaikat
 Stooriin tuotiin myös pieni kokoelma musiikkiosaston cd:itä, joita voi kuunnella musankuuntelupisteessä jota koristaa lp-levymatto ja kaksi mukavaa nojatuolia.

Kaikki teinikirjat (nykyään nuorten aikuisten kirjat) siirtyivät Stooriin ja samaten nuorille suunnatut tietokirjat ja sarjakuvat. Kaikki kätevästi samassa tilassa.

Stoorin avajaisia vietettiin 10.10.2012 jolloin muutenkin oli kirjaston juhlapäivä. Livemusiikkiakin oli kuunneltavissa kun mahtava yhtye Israelin Katuvalot esiintyi Stoorissa:

Israelin Katuvalot: Joel, Jan ja Arto :)


Entiseen teininurkkaan siirtyi kirjoja muualta hyllyistä, eli kauhukirjat, koirakirjat, urheilukirjat ja tieteiskirjat löytyvät nykyään entisten teinikirjojen tilalta ja dekkarit saivat oman kujansa:Opasteet pylväässä

Kauhukirjat nurkkaikkunan vieressä
Heppakirjat siirtyivät matalaan hyllyyn jossa ennen olivat ulkomainen kirjallisuus, joka taas siirtyi hyllyyn joka nojaa Stoorin ulkoseinään - monimutkaisen kuuloista mutta ihan selvää kun menee itse tutustumaan hyllyjärjestykseen, se on aika kiva nykyään! :)

Tervetuloa tutustumaan uutee ja värikkääseen Stooriin! MR

Kommentit