Syksyn tapahtumasatoa kirjastossa

Tänä tulevana syksynä kirjastossa taas tapahtuu kaikenlaista. Viikottaisten lasten satutuntien lisäksi löytyy mm. lukuteatteria Järvenpään teatterin esittämänä ja kirjailijavierailuja sekä luentoja Tyyni Tuulio-salissa.

- Järvenpään teatteri esittää lukuteatterina sekä uusia että klassikkonäytelmiä kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 18.00. Päivät ovat: 2.9., 7.10., 4.11. ja 2.12.

- Kirjailija, toimittaja, kirjallisuuskriitikko Suvi Ahola vierailee Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio-salissa keskiviikkona 4.9. klo 18.00 - 19.30 teemalla "Lukupiirien aika". Vierailu järjestetään kirjaston ja Sahan koulun lukupiirin yhteistyönä.

- Kirjailijavieraana Kristiina Vuori tiistaina 17.9. klo 18.00 Tyyni Tuulio-salissa. Kristiina Vuori on järvenpääläinen tiedottaja, joka käyttää kirjailijana taiteilijanimeä. Vuoren esikoisteos Näkijän tytär ilmestyi viime vuonna ja seuraava kirja Siipirikko kesällä 2013.
Kristiina Vuori
 
- Tomppa 20v. järvenpääläisen kuvittaja Kristiina Louhen rakastettu kuvakirjahahmo Tomppa täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Merkkivuotta juhlitaan kirjastossa syyskuussa asiaankuuluvin menoin. Ohjelmassa mm. Tomppa-aiheinen satutunti ja musisointia. Seuraa ilmoittelua!

- Kirjailijavieraana Juha Itkonen torstaina 10.10 klo 18.00. Juha Itkonen kuuluu nuorten kirjailijoiden kärkinimiin. Itkosen esikoisteos Myöhempien aikojen pyhiä sai Kalevi Jäntin palkinnon ja se oli myös Finlandia-ehdokkaana. Tänä vuonna Itkonen on palkittu Veijo Meri-palkinnolla.

Juha Itkonen
 
- Muusikkotapaaminen tiistaina 5.11 klo 18.15. Esiintyjä tarkentuu myöhemmin.

- Anna Kortelainen kirjailijavieraana tiistaina 19.11. klo 18.00. Läpimurtonsa hän teki vuonna 2002 teoksellaan Virginie! Albert Edelfeltin rakastajattaren tarina. Vuonna 2012 Kortelaiselta ilmestyi ensimmäinen romaani Ei kenenkään maassa.
Anna Kortelainen
 
- Jo perinteeksi muodostunut käsityötapahtuma lauantaina 23.11. klo 10.00-14.00.

- Vanhemmat lukemaan lapsille -tapahtumia marraskuussa. Yhdessä lukeminen on mukavaa ja tärkeää: rauhalliset lukuhetket lisäävät lasten ja vanhempien vuorovaikutusta sekä vahvistavat perheiden yhteisöllisyyttä. Marraskuussa järjestämme useita teemaan liittyviä tilaisuuksia.

7.11. klo 18.00 yhdessä lukemisen merkityksestä saapuu kertomaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkija ja Lastenkirjahylly-blogin kirjoittaja Päivi Heikkilä-Halttunen.
14.11. klo 18.00 ääneen pääsee kirjailija Tuula Korolainen, joka on kirjoittanut ja kääntänyt paljon mainioita lastenkirjoja.
Asiantuntijavierailujen lisäksi teemakuukauden ohjelmaan kuuluu myös kirjavinkkausta ja opastettuja lukuhetkiä. Lisätietoja tapahtumista saat kirjaston lastenosastolta.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy joten tervetuloa sankoin joukoin viihtymään ja innostumaan!

MR


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023