Katariina Järveläinen aloitti kirjastopalveluiden päällikkönä


Tuula Pulkkisen valtakausi kirjastopalveluiden päällikkönä on pian päättymässä, kun Tuula jää ensi viikolla ansaitulle vuosilomalle ja sen jälkeen eläkkeelle 31.10. lukien. Uusi kirjastopalveluiden päällikkö, filosofian maisteri Katariina Järveläinen, on jo tullut taloon ja perehdytykseen ja tiedon siirtämiseen on paneuduttu intensiivisesti näihin päiviin asti.

Katariina tuli meille Pohjois-Savosta Lapinlahdelta, jossa hän toimi kirjastotoimenjohtajana. Järvenpää kiinnosti Katariinaa isompana ja kehittymismyönteisenä paikkana, mutta myös siksi että hän on asunut täällä aiemminkin kolmisentoista vuotta sitten.

– Olen niin sanotusti paluumuuttaja ja kiinnostuin Järvenpäästä niin työ- kuin asuinpaikkanakin. Nyt oli aika hakea uutta ammatillista potkua itselleen, kertoo Katariina.

Kirjastopalveluiden perusajatus pysynee aina samanlaisena, mutta toiminta- ja palvelumuodot monipuolistuvat edelleen. Lähitulevaisuuden kehittämiskohteina Katariina näkee kirjaston tietojärjestelmien, verkkoaineiston sekä myös markkinoinnin kehittämisen.

Tuula oli töissä kirjastomaailmassa lähes 34 vuotta
 
Pulkkisen Tuulan pitkä kirjastoura päättyi perjantaina 6.9. läksiäiskahveihin. Tuula tuli luetteloijaksi kirjastoon vuonna 1980, jolloin muun muassa kirjojen luettelokortteja naputeltiin kirjoituskoneella. Sen jälkeen on tekniikka kehittynyt vauhdilla ja internet astunut kuivioihin mukaan. Kirjastotoimenjohtajaksi Tuula nimitettiin vuonna 2003.

– Kyllä tämä kirjasto on ollut kuin toinen koti, olen viihtynyt työssäni. Nyt eläkkeellä on kuitenkin aikaa omiin juttuihin ja harrastuksiin, muun muassa liikuntaan ja espanjan kielen opiskeluun. Ihan ensimmäiseksi lähden kuitenkin ruskaretkelle Lappiin, iloitsee Tuula.

Teksti ja kuva: Tuula Alkula / Järvenpään kaupungin henkilöstötiedote NuotitTuula luovuttaa luottavaisin mielin kirjaston vetovastuun Katariinalle (kuvassa vas). Kirjaston kirjat ja muut aineistot ovat jatkossakin hyvissä käsissä.
 

Kommentit