Kirjavinkki: Islantilainen voittaa ainaRämö, Satu: Islantilainen voittaa aina: elämää hurmaavien harhojen maassa.

Islanti: Tulen ja jään maa, saagojen saari, viikinkien koti. Tämä piskuinen saarivaltio valloittaa kauneudellaan ja eriskummallisuudellaan lähes kaikkien siellä käyneiden sydämet. Ylpeät ja omaa maataan rakastavat islantilaiset ovat selviytyjäkansaa, kertoohan siitä jo pankkikriisistä selviytyminen.

Islannissa asuva suomalainen Satu Rämö on kirjoittanut kirjan uuden kotimaansa kokemuksista. Toimittaja ja Suomi PRKL kaupasta osan omistava Satu kertoo hulvattoman hauskalla tavallaan asumisestaan ja seikkailuistaan tällä pienellä saarella keskellä ei mitään.

Kirjailija Satu Rämö
Kirjassa kerrotaan, miten Satu Islantiin lopulta päätyi. Oppaassa seikkaillaan upeissa maisemissa, syödään vähän erikoisia ruokia, vietetään tavallista perheen arkea ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Voisitko sinä kuvitella itsesi kahville ex-presidentin kanssa?

Talousromahdusta käsitellään niin omalta kuin islantilaiselta kantilta. Mutta niinhän se on, islantilainen selviää aina! Palataan vanhoihin ammatteihin, mm. kalastajiksi.

Parasta antia on kirjan lopussa oleva ilmaisuvaikeuksia -kappale. Jos on suomi vaikea kieli, niin sitä on myös islanti. Ihanaa, että Satu kertoo noloimmat hetkensä rautakauppa Brynjassa tai koomisen tilanteen sunnuntaiaterialla koko perheen voimin. Kikkalakokkolo morkkolorkkoloo, tämä saa hymyn huulille, saat itse lukea sen kirjasta. Myös, mitä Björkin äiti tekikään Sadun kotitalon läheisessä pusikossa?

Kirjan kansi
Kirja toimii hyvin sekä romaanina että matkaoppaana. Jos Islannin kuume iski, suosittelen hankkimaan lisäksi Rämön Islanti matkaoppaan päivitetyn ja uusitun version vuodelta 2013. Islanti ei ole niin kallis, mitä luulet. Hinnat ovat lähellä meidän hintatasoa. Matkustaminen on helppoa. Pääset kätevästi Helsinki-Vantaalta suoraan Keflavikiin Icelandairin lennolla. Matka kohti Reykjavikia jatkuu edullisimmin bussilla. Muistathan käydä kannattamassa pääostoskatu Laugavegurilla sijaitsevaa Suomi PRKL -kauppaa, jotta tämä epävirallinen matkatoimisto ja Suomi-Design- myymälä säilyisi siellä jatkossakin.

PR

Kommentit