Lukukoira Jego

Lukukoira Jego aloitti tänä syksynä vastaanottonsa kirjaston satuhuone Onnelissa. Jego ottaa vastaan neljä innokasta lukijaa yhdellä vastaanotolla.

Jego on ystävällinen ja rauhallinen cockerspanieli ja se on testattu lukukoiratoimintaan sopivaksi. Lukukoiran töissä Jego käy emäntänsä Sallan kanssa. Lukuhetki kestää 15 minuuttia ja lukukoiran työhuoneena toimii satuhuone Onneli. Paikalla on lukukoiran ja lukijan lisäksi Salla-ohjaaja. Hän seuraa sivummalta, että kaikki sujuu hyvin. Jegolle voi lukea omaa kirjaa tai kirjan voi valita Onnelissa esillä olevista kirjoista.

Jego ottaa rauhallisesti

Jegolla on hieno Karva-kaverien oranssi liivi

Miksi sitten tarvitaan lukukoiraa? Monelle lapselle ääneen lukeminen omassa luokassa aiheuttaa jännitystä ja ahdistusta, koska lapsi saattaa kokea joutuvansa arvostelun ja pilkan kohteeksi kehittymättömän lukutaitonsa vuoksi.
Lukemaan opetteleminen on haastava homma lapsille. Tästä syystä Suomessakin on alettu käyttää lukukoiria lukemisen apuna. Koiran sanotaan olevan hyvä lukukannustin, koska se ei arvostele tai korjaa lukuvirheitä.
Jego odottaa lukijoita
Tutkimuksen mukaan koiralle lukeminen rentouttaa ja saa mielihyvähormonit liikkeelle. Lukuhetki karvakorvaisen kuulijan kanssa on mukavaa vaihtelua kelle tahansa, mutta erityistä apua siitä on lukivaikeuksista kärsivälle aikuiselle tai lapselle.

Lisätietoja voi kysyä ja Jegolle voi varata lukuaikaa kirjaston lastenosastolta,
p. (09) 2719 2585, sähköposti kirjasto.lapset@jarvenpaa.fi.

MR

 

Kommentit