Myyrä muutti kirjastoon ja muuta kesäkivaa!

Monelle varmaan on tuttu Zdeněk Milerin piirroshahmo Myyrä, joka seikkailee sekä animaatioissa että kirjoissa. Myyrä on kuulunut jo monen sukupolven lapsuuteen ja Myyrästä ja sen kavereista on tehty myös leluja, erikokoisia. Mutta oletko vielä nähnyt näin SUURTA Myyrää kuin tämä, joka muutti juuri kirjaston lastenosastolle?

Myyrän meille lahjoittivat syksyllä 3. luokalle menevä Martta ja pian 5-vuotias Kerttu Kananen. Myyrä ei ole enää ihan uudenkarhea, vaan elämää nähnyt jo ja lasten halauksista ja painiotteista ryhtikin lysähtänyt. On joutunut myös pari kertaa kirurgin veitsen (lue: neulan ja langan) alle korjaukseenkin joutunut, mutta kelpo Myyränen vielä ja jaksaa olla halattavana ja rapsuteltavana. 

JättiläisMyyrä!
Jos halipula vaivaa, niin Myyrä mielellään on halittavana täällä kirjastossa. Sille voi lukea myös satuja tai sen kylkeen voi nojailla kun lueskelee kivoja kirjoja. 

Heinäkuun loppuun asti voi myös kirjaston aulassa käydä ihastelemassa hienoja kuvia, joita lapset ovat piirtäneet siitä kun koko kevään ajan perjantaisin Kirjasto karkasi kouluun! Se tarkoittaa sitä, että kirjaston Limppu kävi ekoilla luokilla vinkkaamassa kirjoja ja houkutteli lapsia lukemaan. Niistä tunnelmista lapset saivat piirtää hienoja kuvia. 

Kirjastossa on myös kaksi kesäkisaa lapsille: Leppäkerttusuunnistus, jossa etsitään leppäkerttuja ympäri lastenosastoa ja jokaisen leppiksen alla on vinkki siitä mitä kaikkea leppäkerttu popsii, vastaus kirjoitetaan ristikkoon ja sanoista muodostuu vastaus kysymykseen, mitä mikä otus pesän munasta kuoriutuu?

Leppäkerttusuunnistus
Toinen kilpailu on sellainen missä pitää arvata mikä kirja on sullottu purkkiin! Eli purkkia voi käännellä  käsissään ja rivisuikaleista pitää arvata mistä kirjasta on kysymys :) Kumpaankin kilpailuun vastanneiden kesken arvotaan palkintoja kilpailujen loputtua. 

Arvaa mikä kirja purkissa on?
 Myös aikuisille on kivaa kesätekemistä! Lainaus- ja palautustiskiä vastapäätä voi löytää aikuisten keäslukupasseja. Yhteen passiin tarvitsee lukea 10 kirjaa ja kun palauttaa kesälukupassin ja omat yhteystietonsa, niin osallistuu syksyllä palkintojen arvontaan! Eli tarvitsee vain lukea kesän aikana 10 kirjaa ja kirjata ne ylös :)  

Aikuisten kesälukupassi
MR

Kommentit