Kirjailijavieras Anna-Leena Härkönen


Ihana ja sanavalmis Anna-Leena Härkönen tulee tänä syksynä vihdoin Järvenpään kirjaston vieraaksi. Innolla odotamme tätä vierailua. Härkösen kirjoja aina odotellaan ilmestyväksi ja ne luetaan innolla heti, kun kirjat on laatikoista purettu. Varausjonot uusiin kirjoihin ovat ilahduttavan pitkiä. 

Keski-ikäinen nainen, kuten allekirjoittanut, on aina löytänyt paljon samaistumiskohteita Anna-Leenan kirjoituksista. Hän osaa kuvata osuvasti ja todella tarkkasilmäisesti ilmiöitä ja asioista joihin ihminen elämässään törmää. Härkösen tekstistä löytyy monta sellaistakin asiaa, joista itse kuvittelee, että on ainoa, joka niin tekee tai ajattelee. On virkistävää lukea suoraa tekstiä ja mielipiteitä, joilla ei mielistellä ketään. Monesti olen pyrskähdellyt ääneen hänen kirjoituksilleen ja joskus posket punehtuvat, kun löydän taas kerran itseni tekstistä. Se myös kasvattaa kun huomaa, että voinkin reippaasti olla sellainen kuin omine mielipiteineni olen, anteeksi pyytelemättä. Koska Anna-Leenakin on ja uskaltaa. 



Anna-Leena on ollut julkisuudessa jo 80-luvulta saakka. Kun esikoisteos Häräntappoase ilmestyi, hän oli lukion toisella luokalla. Kirjallaan hän voitti palkintoja ja siitä tehtiin tv-sarja ja näytelmäsovituksia. Anna-Leena opiskeli myös teatterikorkeakoulussa ja on esiintynyt useissa näytelmissä, tv-sarjoissa ja elokuvissa.

Arjessa saamme nauttia Anna-Leenan teksteistä lehdissä, esimerkiksi Annassa ja Imagessa, joihin hän kirjoittaa kolumneja.

Anna-Leena on hyvä näyttelijä ja hän on tehnyt upeita roolisuorituksia joista, hänet muistetaan. Itse arvostan kuitenkin eniten hänen kirjojaan. Eritoten omaelämäkerralliset kirjat Heikosti positiivinen ja Loppuunkäsitelty on tullut luettua useampaan otteeseen. Loppuunkäsitelty kertoo ajasta, jolloin hänen pikkusisarensa päätyi tekemään itsemurhan. Kirja perustuu Härkösen surupäiväkirjaan tuolta ajalta. Myös hänen fiktiiviset kirjansa ovat aina hienoja lukukokemuksia, jotka tempaisevat maailmaansa. 

Tämän syksyinen vierailu on hänen ensimmäisensä Järvenpäässä. Poikkeuksellisesti vierailua ei järjestetäkään kirjaston Tyyni Tuulio -salissa, sillä sinne ei mahdu tarpeeksi ihmisiä. Sen sijaan tapaamme Anna-Leenan Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa, jonne mahtuu isompi joukko kuuntelemaan Anna-Leenaa. 

Kirjailijavieraana kirjailija, näyttelijä ja käsikirjoittaja Anna-Leena Härkönen 
Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa 11.9. klo 18.00. 
Härköstä haastattelee toimittaja Juha Hietanen. 

Tapahtuman järjestävät yhteistyönä Järvenpään kirjasto ja kulttuuripalvelut. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa! 








Teksti: MR

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023