Kirjaston remontti etenee

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä - myös lastenosaston hiiret remontoivat koloaan. 
Kirjastossa ollaan jo aika hyvin sopeuduttu remonttielämään. Kirjasto on lähes kahtia jaettu remppaseinällä, jonka taakse jää aulan remontoitava alue. Seinä pitää poissa pölyn ja osan melua, jotta kirjastotoimet voivat jatkua lähes normaalisti.

Remonttiseinään on saatu hienoja väliaikaisia taideteoksia Myllytien toimintakeskuksen taideryhmän maalaamina

Suurimman metelin tuottanut piikkaus on takanapäin. Kun sitä tehtiin, kirjaston piti viikon ajan mennä kiinni jo klo 18. Piikkaus oli niin kovaäänistä, että sitä tehtiin aamulla ennen kahdeksaa ja taas illalla kello 18 jälkeen. Kerran jäin töihin hieman yliaikaa ja kuulin piikkauksen voiman kunnolla: en yhtään saanut selvää vieressä seisovan työkaverin puheesta. Ihan aiheesta siis mentiin aikaisemmin kiinni tuon viikon ajan.

Nyt kirjasto on ihan normaalisti auki. 


Palvelupiste, varausten noudot ja automaatit ovat remontin takia eri paikoissa kuin ennen. Myös uutuuskirjat, pikalainat ja palautuskirjat ovat vaihtaneet paikkaa. Mutta hyvin näyttävät asiakkaat löytäneen kaikki toiminnot ja ainahan voi henkilökunnalta kysyä, jos jotain ei löydä.

Pelit, sarjakuvat ja romantiikka löytyvät myös eri paikasta kuin ennen, remonttiseinän vierestä.
Henkilökunta käyttää poikkeusreittejä päästäkseen kirjastosalista eri kerroksissa oleviin henkilökunnan tiloihin. Se on hauskaa vaihtelua, joskin tuottaa myös kommelluksia ja eksymisiä. Myös esimerkiksi kirjojen kuskaus kerrosten välillä on haasteellista, sillä hissiä ei ole käytössä. Mutta tuleehan tässä arkiliikuntaa rappusten kiipeämisen muodossa.

Palautusluukku on pois käytöstä remontin ajan, joten kirjoja voi palauttaa meille kirjaston aukioloaikoina.

Henkilökunnan portaikossa ei tarvitse kävellä yksin
Nopesti on mennyt aika tähän mennessä eikä enää ole montaa kuukautta siihen, että kaikki on valmista. Remontti etenee aikataulussa ja tilojen sisustamisen suunnittelu edistyy kovaa vauhtia. Omatoimikirjastosta ja uudistetusta aulassa on tulossa niin hienoja, että oksat pois. Oikein harmittaa olla täällä töissä siksi, etten voi asiakkaana hyödyntää uusia tiloja!

Hyllyjen välissä on ollut ihania kohtaamisia, kun asiakkaat ovat kiinnostuneita siitä, mitä meillä oikein tehdään. On ollut helppo tehdä töitä ja remonttia, kun muutoksiin on suhtauduttu niin positiivisesti ja asiakkaat ovat joustaneet monella tavalla. Oikein aurinkoista kevään odottelua kaikille ihanille kirjastonkäyttäjille!

MR


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023