Aamu kirjastossa

Näin kesäisin kirjasto on lauantaisin kiinni, mutta palautusluukku on auki perjantai-illasta maanantaiaamuun ja sitä käytetäänkin ahkerasti materiaalin palautukseen.

Kirjastossa on yleensä ensimmäisenä paikalla vahtimestari heti aamuvarhaisella, ja hänen tehtävänsä on mm. tyhjentää kärry johon luukkupalautukset putoavat luukusta. Joskin viikonloppuisin palautuksia on niin paljon, että kärry ei riitä ja lattialle laitetaan pehmuste, jolle kirjat putoavat. Kärrystä ne tursuisivat yli. Joskus onkin pitänyt leikkiä vuorikiipeilijää jotta ovesta pääisisi sisälle kirjavuoren ylitse.

Vahtimestari kuljettaa kirjat palautus- ja lainaustisikille pinoihin, josta virkailijat töihin tullessan (n. kahdeksan maissa aamulla) ne palauttavat. Siinä meneekin muutama tovi kun se on maanantaiaamuisin tehty, katso vaikka:

Luukusta palautuneita kirjoja maanantaiaamuna
 
Tiedoksi siis kaikille, jos palautat kirjasi luukkuun, ne käsitellään vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Ja jos olet aina miettinyt tulevatko kirjastotädit töihin vasta kymmeneltä, tai yhdeltätoista kun kirjasto aukeaa, niin tässä vastaus myös siihen. Aamutöitä on paljon muitakin kuin luukkukirjojen palautus; varausten laitto, tilastojen tulostus, hyllyvarausten nouto ja muista kirjastoista tulevien kassien täyttö ja tyhjennys ja paljon muuta. Ei meiltä hommat lopu :)
MR

Kirjapinot tiskillä
 

Kommentit