Kirjaston vieraana Asser Korhonen

 
 
Kirjailija Asser Korhonen vieraili Järvenpään kirjastossa tiistaina 24.2.2015. Kirjailijaillassa hän kertoi hyvin avoimesti omasta elämästään ja kirjallisista töistään. Korhonen syntyi Savossa, mutta muutti perheineen jo 1-vuotiaana Järvenpäähän, missä vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Asser oli sukunsa ensimmäinen ylioppilas. Hän aloitti opiskelun useammassa opinahjossa, mutta opiskelut jäivät aina kesken, koska pitkäjänteisyyttä ei löytynyt.
Asser Korhonen on omien sanojensa mukaan ollut niin kulttuurin kuin mainonnan sekatyöläinen.
Hän on ollut toimittajana Yleisradiossa ja Helsingin Sanomissa, kirjoittanut pakinoita lukuisiin lehtiin, käsikirjoittanut viihdeohjelmia, kääntänyt lastenkirjoja, tehnyt dokumentteja, ohjannut mainosfilmejä, sanoittanut Syksyn sävelen voittokappaleen sekä kirjoittanut runoja Parnassoon.
Korhosen mukaan parhaita kirjoja ovat ne, joita on eletty omien kokemusten kautta. "Elämä kirjoittaa, minä kopioin"-motolla ovat syntyneet Korhosen molemmat kirjat. Vuonna 2004 ilmestyi mainosmaailmaan sijoittuva romaani Sydämen asia (Tammi), joka oli Helsingin Sanomien 15 parhaan esikoiskirjan joukossa. Teos oli osaltaan tekijänsä henkilökohtainen kosto niille, jotka savustivat hänet aikoinaan mainosalalta.
Saarnaajan poika (Teos, 2014) ilmestyi viime syksynä. Se sijoittuu Järvenpäähän ja kuvaa yhtä kesää 1960-luvun puolivälissä. Kirja on lämmin nuoren pojan kasvukertomus uskonnollisessa yhteisössä. Se sisältää omaelämäkerrallisia aineksia. Kirjan kirjoittaminen oli Korhoselle hänen omien sanojen mukaan terapiaa, jossa kosto suli pois. Kirjailija-ilta päättyi anteeksiannon ja armon ajatuksiin "armo on ainut tärkeä tässä elämässä".

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023