Paula Noronen vieraana koululuokille

Tiistaina 28.4. Tyyni Tuulio-salissa vieraili lähes 200 oppilasta kolmessa erässä kuuntelemassa radiojuontaja, televisioesiintyjä, käsikirjoittaja ja kirjailija Paula Norosta joka kertoi millaista on olla kirjailija ja kuinka tarinat syntyvät.


Tyyni Tuulio-sali täyttyi kolme kertaa oppilaista

Paula kertoi kirjoistaan
Ensin hän kertoi hieman omista Supermarsu-kirjoistaan joista viimeisin ilmestyi vain pari päivää sitten. Se onkin jännittävä kirja, sillä se sijoittuu Järvenpäähän ja siinä esiintyy mm. nuori Jean Sibelius ja Aleksis Kivi. Sen nimi on Emilian päiväkirja – Supermarsu ja Jääräpää Janne.

Paula on alunperin kotoisin Järvenpäästä joten hänelle nämä maisemat ovat tuttuja ja siksikin oli ajankohtaista niistä kirjoittaa, lisäksi vielä Sibeliuksen juhlavuosi joten siinä pystyi yhdistämään kaksi aihetta samaan Supermarsukirjaan.Myös Sibelius esiintyy uusimmassa Supermarsukirjassa

Tässä Paula kertoo kuinka kuka vain voi keksiä ja kirjoittaa tarinan

Lisäksi Paula kyseli lapsilta mitkä ovat kirjailijan tärkeimmät työkalut ja siinä nousi esiin monenlaisia asioita kuten kynät, muistivihko, tietokone ja mielikuvitus. Yksi tärkeimmistä on Paulan mielestä kuitenkin korvat joilla voi tarkkailla, havainnoida ja kuunnella ympäröivää maailmaa, sillä ikinä ei tiedä mistä inspiraatio iskee. Ihan kaikesta voi keksiä hurjia tarinoita ja mielenkiintoisia kertomuksia, mielikuvituksella voi tehdä IHAN MITÄ VAIN! Eikä ikinä pidä uskoa jos joku sanoo että tarina on huono, se vain kertoo että sanoja ei ole ymmärtänyt sitä kunnolla, kaikkien mielikuvitus ja tarinat ovat hyviä koska mielikuvitus ei voi koskaan olla väärässä. Todella hieno opetus lapsille!

Paula sai kaikki luokat osallistumaan ja olemaan innokkaasti mukana
 Lopuksi lapset saivat esittää kysymyksiä ja Paula vastaili niihin ja kirjoitti Supermarsukirjoihin nimmareita ja omistuskirjoituksia lapsille.

Paula kirjoitti omistuskirjoituksia oppilaiden omiin Supermarsukirjoihin
Järvenpään kirjastossa vierailee kirjailijoita koululuokille noin kaksi kertaa vuodessa, kerran yläkoululaisille ja kerran alakoululaisille. Luokkatasoja hieman vaihdellaan jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan kirjailijoiden luennoista ja vierailuista. Yleensä ne ovatkin todella antoisia ja mielenkiintoisia juttuja, kuten tämäkin Paula Norosen vierailu - kiitos siitä!

MR

Kommentit