Lastenosaston lattiaremonttia

Kirjasto oli osittain suljettuna viikon 8.6. - 14.6.2015 henkilökunnan lomautusten vuoksi (viime kesänähän olimme lomautettuna kaksi viikkoa kaupungin säätötoimien takia). Vain lehtilukusali oli päivittäin auki. Käytimme suljetun ajan hyväksemme ja kirjaston ollessa kiinni lastenosaston lattia sai uuden pinnan. Kirjaston salien lattia on parkettia, joka kuluu käytössä, ja siksi sitä pitää hiota ja lakata säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin jotta se pysyisi kunnossa ja siistinä.

Se ei olekaan ihan pikkuhomma. Hiomisessa näet lattiasta irtoaa hurja määrä hienoa pölyä ja sen vuoksi kaikki hyllyt pitää suojata muovilla ja kaikki irtonainen pitää siirtää pois hiottavalta alueelta. Otimme kuvia siitä miltä lastenosasto näyttää kun on tehty hommia kaksi päivää siirrellen pois kaikki irtoava ja peittäen piiloon kaikki mitä ei voi siirtää.

Jokaikinen hylly on kiedottu muovikelmuun

Kaikki hyllynpäälliset on tyhjennetty

ja lamputkin kääritty suojaan pölyltä
Remontin jälkeen kaikki tavarat asetettiin pikapikaa paikoilleen ja hyllyt avattiin kääröistään. Sitten menikin muutama päivä kun hyllyteltiin niitä satoja kirjoja joita oli palautunut sulkuaikana. Lattiat nyt hohtavat uutuuttaan ja on siistin näköistä, katso vaikka:

Stoorissa uudet lattiat ja vähän uusi järjestys.

Kauniisti hohtaa uusi pinta
Koko sulkuviikon palautusluukku oli auki ja meillä oli kolme kappaletta henkilökuntaa palauttelemassa kirjoja ja hyllyttelemässä niitä paikoilleen. Myös lehtilukusaliin piti lehdet laittaa paikoilleen päivittäin ja katsoa että ovet tuli avattua ja suljettua ajallaan. Tällainen näky meitä odotti sulkuviikon maanantaina kun kirjasto oli ollut kiinni ensimmäisen kesälauantain:

Viikonlopun aika palautusluukkuun palautettuja kirjoja. 

Tekemistä siis riitti, vaikka asiakkaita ei kirjastosalin puolella näkynytkään. Nyt kelpaa tulla lainailemaan kun lastenosaston lattia on hienona ja hyllyt ovat täynnään luettavaa niin aikuisten kuin lastenkin puolella - tervetuloa!

MR


Kommentit

Lähetä kommentti