Tutustu Sibeliuksen musiikkiin - aloita vaikkapa viulukonsertosta!

Juhlavuosi yllyttää tutustumaan Sibeliuksen musiikkiin, ja kirjasto tarjoaa tähän hyvän mahdollisuuden, sillä meiltä löytyy kuunneltavaksi äänite jokaisesta Sibeliuksen sävellyksestä. Tunnetuimmista teoksista löytyy useita levytyksiä, mikä mahdollistaa eri tulkintojen vertailun ja omien suosikkien löytämisen. 

Esimerkiksi Sibeliuksen viulukonsertosta on hankittu kirjastoomme peräti 21 eri viulistin tulkintaa! Lisa Batiashvili, Kyung-Wha Chung, Miriam Fried, Heimo Haitto, Jascha Heifetz, Anja Ignatius, Henning Kraggerud, Hilary Hahn, Ida Händel, Leonidas Kavakos, Pekka Kuusisto, Cho-Liang Lin, Shlomo Mintz, Viktoria Mullova, Ginette Neveu, David Oistrah, Itzhak Perlman, Jennifer Pike, Gil Shaham, Tossy Spivakovsky ja Christian Tetzlaff.Nettisivuillemme on nyt lisätty suorat linkit Järvenpään kirjaston Sibelius-kokoelmaan. Linkit on ryhmitelty aineistolajeittain ja aihepiireittäin, mikä helpottaa kokonaisuuden hahmottamista. Napsauttamalla valitsemaasi linkkiä ja sen jälkeen Hae, pääset katsomaan aineistojen sisältö- ja saatavuustiedot kirjastotietokannasta.

Sibeliuksen viulukonsertto on monien soittajien ja kuulijoiden ympäri maailman rakastama teos, joka mystisistä alkutahdeista lähtien herättää kuulijan mielikuvituksen ja kolahtaa aina uusien sukupolvien musiikilliseen mielihyväkeskukseen. Onko seuraavaksi sinun vuorosi?

Kommentit