Kirjaston vieraana Tommi Liimatta

Kirjaston vieraaksi saapui 19.4. varsinainen moniosaaja, Tommi Liimatta. Liimatta on suurelle yleisölle tullut tutuksi Absoluuttinen nollapiste –yhtyeen laulajana ja kitaristina, mutta hänen uransa kattaa paljon muutakin kuin pelkän musiikin. Hän on julkaissut mm. sarjakuvakokoelmia, kirjoja ja on ollut mukana toimittamassa teoksia, kuten Sound Tracker -sarja.Liimatta kertoi tilaisuudessa, jossa häntä haastatteli Järvenpään opiston Mia Pätsi, että hänen musiikillinen harrastuneisuutensa syttyi vähän sattumalta kun hän yllättäen päätti alakoulussa haluta musiikkiluokalle. Tutuksi tulivat aluksi mm. nokkahuilu, jota hän myöhemmissä sävellyksissään halusi käyttää.
Liimatalla on oman kuvauksensa mukaan aina ollut valtava tarve luoda erilaista taidetta, kuten musiikkia, sarjakuvia ja tekstiä. Hän hieman humoristisesti sanoikin, että määrä on ollut useimmiten laatua tärkeämpää; kunhan on vain saanut äänittää kasetteja, piirtää sarjakuvia ja kirjoittaa.


Liimatta kertoi vinyylilevyjen olevan hänelle kaikkein mieluisin musiikin julkaisuformaatti. Hänelle on myös aina mukanaan pieniä muistivihkoja, joihin saa nopeasti merkittyä ylös mieleen tulevat ideat sävellyksiä ja kirjoja varten.


Tämä vuosi ei ole poikkeus Liimatan aktiivisessa julkaisutahdissa, sillä häneltä on ilmestymässä ainakin soololevy Rokokoo Computer ja jatkoa teokselle Jeppis.

Kommentit