Novellikoukkuilua

Tänä syksynä meidän kirjastoomme rantautui Novellikoukku. Novellikoukku on lähtöisin Helsingin Viikin kirjastosta, jossa se alkoi muutama vuosi sitten. Sieltä novellikoukku on konseptina levinnyt ensin Helsingin muihin kirjastoihin ja sieltä sitten yhä edemmäs ja edemmäs Suomen eri kolkkiin.

Novellikoukun idea on, että ennalta sovittu henkilö lukee ääneen novelleja ja niitä voi tulla kuuntelemaan kuka tahansa. Samalla voi neuloa tai virkata omaa työtään tai tehdä hyväntekeväisyysneulontaa lahjoituslangoista. Tapahtuma on maksuton ja mukaan voi liittyä vaikka kesken novellien luvunkin, jos sattuu osumaan paikalle vaikka vahingossa.

Novellikoukku valmiina
Meillä Novellikoukkuja järjestetaan kerran kuussa ja ajankohdaksi on valikoitunut torstai-ilta. Novelleja luetaan keskellä kirjastoa, jolloin niitä voi istahtaa kuuntelemaan vaikka vain vähäksikin aikaa. Neulekahvila Lentävä lapanen on mukana touhussa lahjoittamalla meille lankoja ja puikkoja ja ohjeet, kuinka tehdään junasukka. Nämä junasukat sitten lahjoitetaan ensi vuonna syntyville vauvoille osana Suomen juhlavuoden tempausta. Siksi lahjoituslangat ovat sinivalkoisia.

Tässä syntyy junasukka
Mukaan voi ottaa myös oman käsityön ja tehdä sitä samalla kun kuuntelee novelleja. Tai sitten voi istua vaikka silmät  kiinni ja uppoutua tarinoiden maailmaan. Novellikoukussa on myös kahvi- ja teetarjoilu, joten voit siemailla lämmintä juomaa samalla kun kuuntelee.

Osallistujan hieno oma neuletyö
Ääneen luetut tarinat ovat oiva keino rentouta hetkeksi ja irtautua arjesta. Kun joku muu valitsee luettavat tarinat, saattaa kuulla jotain sellaista, jota ei välttämättä itse tulisi valinneeksi. Näin voi kokea jotain uutta ja erilaista. Tähän mennessä olemme kuulleet kertomuksia miesten mielenliikkeistä, Tove Janssonin tarinoita ja uusia satuja aikuisille. Kaikki keskenään hyvin erilaisia, mutta yleisö piti näistä kaikista.

Ihmisiä kertomuksien äärellä
Tule sinäkin kuuntelemaan, mitä seuraavalla kerralla luetaan! Tämän vuoden viimeisen kerran kokoonnumme torstaina 15.12.2016. Ensi vuoden tapaamiset ovat alustavalla aikataululla seuraavat:

to 12.1.2017
to  9.2.2017
to  9.3.2017
to  6.4.2017 ja
to  4.5.2017

Kellonaika on aina 18.- 19.30.

Laita päivät jo ylös kalenteriin tai nouda kirjastosta kirjanmerkki, johon on merkitty päivämäärät aina muutaman kuukauden eteenpäin.

MR

Kommentit