Kesätyöläisen viimeinen työpäivä Järvenpään kirjastossa

Kirjastossa alkukesästä kesätöissä ollut Ada kuvasi viimeisen työpäivänsä. Toivotamme vielä näin blogin kautta Adalle hauskaa kesälomaa!

"Päiväni alkoi kuten melkein poikkeuksetta kaikki työpäivät: eilisten palautusten hyllyttämisellä. Kirjastossa on aamuisin jännittävä fiilis. Asiakkaita ei juuri vielä ole ja tunnelma on hiljaistakin hiljaisempi.


Hyllyttäessä tulee tehtyä mielenkiintoisia löytöjä ja joskus joku kirja lipsahtaa omaan laukkuun lainattavaksi. Tänään törmäsin tähän mahdottoman samaistuttavaan kirjannimeen.


Noin puolenpäivän tienoilla on päivän huippukohta; lounastauko eli se tuokio, kun saa istua alas, rentoutua ja luvan kanssa syödä muiden karkit. Kahvihuoneen ikkunasta on myös lokoisaa tutkailla kirjaston tapahtumia.


Loppupäivä kuluu mukavasti ns. logistiikassa eli palautusautomaattiin palautuneita kirjoja lajitellessa. Loppuviikosta asiakkaita ei juuri ole ja iltapäivästä suurin hälinä on jo hälventynyt. Työpäivä on ohi ja kesätyöläisen on aika lähteä kesäloman viettoon."Kommentit