Tietoa ja säveliä nostalgian ystäville

Eräänä pimeänä marraskuun iltana saatiin Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio -salissa kuulla jänniä tarinoita, painavia faktoja ja mukaansatempaavia musiikkinäytteitä, kun näinä päivinä eläkkeelle jäävä musiikkiopiston lehtori Seppo Tuominen piti yleisöluennon suomalaisen viihdemusiikin Isosta Geestä.

Seppo Tuominen

Kyseessä ei siis ole Pikku Geen isoveli, vaan pianisti-säveltäjä-kapellimestari George de Godzinsky [sorsdegotsinski], jonka syntymästä on tullut kuluneeksi pyöreät sata vuotta. Godzinskyn sauhuavasta kynästä ja ehtymättömästä luovuudenlähteestä ovat saaneet alkunsa monet suosikkilaulut ja kotimaisten elokuvien taustamusiikit. Kulkurin valssi... Sulle salaisuuden kertoa mä voisin...

George de Godzinsky

Tilaisuuden missanneille voi vinkata, että kirjastomme musiikkipalveluista on tälläkin hetkellä lainattavissa Goden muistelmateos Hymyillen sekä nuottikirja Sulle kauneimmat lauluni laulan. Helpoin tapa saada nämä aarteet määräajaksi kotiinsa on marssia pääkäytävän perimmäiselle palvelutiskille ja laittaa työntekijä jäljittämään teosten sijainti bittiavaruudesta ja hyllyviidakosta.

Kommentit