Kalliokylän saturata

Hei kaikki lukijat!

Lastenosastolle saatiin uusi pienoisjunarata lahjoituksena Järvenpään Sähkötalolta. Se oli esillä Sähkötalon näyteikkunassa Alhotiellä vuodesta 2003 ja vuodesta 2012 Laurilantiellä. Junaradan maisemoinnin ja rakennuksen on askarrellut Sähkötalon somistaja Maria Meder. Rata on merkiltään Märklin ja mittakaava on HO eli 1:87.


Hienoja taloja Kalliokylässä
Juna sukeltaa Kalliokylän tunneliin

Juna vauhdissa
Junarata siirrettiin meille jo joulukuussa ja sen kokoomisessa meni hetki aikaa. Kun se oli käyttövalmis järjestettiin junaradan viralliset avajaiset ja julistettiin nimikilpailu radalle. Kilpailu oli voimassa tammikuun loppuun ja nimiehdotuksia sateli erittäin runsaasti. Radan rakentaja Maria Meder oli mukana raadissa päättämässä radan nimestä ja Kalliokylän Saturata voitti kilpailun. Nimen ehdottajille lahjoitettiin kirjapalkinnot.

Junaradan viralliset avajaiset
Junarata kiinnostaa sekä lapsia että vähän vanhempiakin
Junarata sijaitsee vitriinissään lastenosaston ikkunan vieressä, ja sen näkee myös ulkoa kirjaston ja Järvenpäätalon väliseltä aukiolta. 

Junaradan sijainti lastenosastolla
Kun olet kirjaston sisätiloissa vitriinin päällä on kytkin jota painamalla saat junan liikkumaan radalla. Jatkossa tarkoituksena olisi saada juna toimimaan myös jos seisot ulkona ja heilautat kättäsi liiketunnistimen edessä, mutta se vaihe on vielä vähän kesken. Voit siis ihailla ja käynnistää junan matkan maiseman halki sekä sisältä, että tulevaisuudessa myös ulkoa.Tervetuloa ihailemaan upeasti rakennettua ja hienoja yksityiskohtia pursuavaa Kalliokylää ja sen kiehtovaa junarataa. Eikö tekisikin mieli muuttua pieneksi ja päästä tutkimaan kaupunkia sinne paikanpäälle? :)

MR

Kommentit