Kavereiden kerhon kevätnäyttely


"Hän on niin paljon paljon mukavaa"

Järvenpääläiset ovat saaneet nauttia kaupungin kirjaston lastenosaston Järvenpäätalolle avautuvassa ikkunassa olevasta Talvimaisema-näyttelystä neljä kuukautta. Keväällä lumi sulaa ja tanssivat auringonsäteet ja lehtivihreä herättävät kesäpörriäiset. Maisema muuttu, näyttely uudistuu. Uusi kevätmaisema on yleisön nähtävillä 14.4 alkaen.

Ikkunassa oleva puu vihertyy ja kerää ympärilleen pieniä erilaisia persoonallisia pörriäisiä joiden puhekuplista voi lukea mitä pieni taiteilija on itse työstään sanonut ja kertonut. Kevään edetessä myös näyttely muuttuu kesäisemmäksi ja uudistuu ilmojen myötä. Kannattaa seurata puun vehreytymistä.

Kavereiden kerho on Kartanon koulun maahanmuuttajataustaisten lasten kerhon lasten itsensä keksimä nimi. Kerhotoiminnan tarkoitus on tukea lasta osallisuuteen, rohkaista vertaistoimintaan ja mahdollistaa ystävyyssuhteiden syntyminen. Toiminta on sisältänyt kädentaitojen lisäksi ohjattua yhteisleikkiä ja ilmaisua. Toimintaan osallistuivat erityisesti valmistavan luokan 7-10-vuotiaat oppilaat.

Valmistavalla luokalla lapsi opiskelee kokopäiväisesti suomea toisena kielenä, jotta hän pystyy siirtymään perusopetukseen. Kerhotoiminnassa tuetaan lapsen vertaissuhteita ja ystävyyssuhteiden kehittymistä, mikä vaikuttaa myönteisesti myös kouluviihtyvyyteen, kiusaamiselta suojautumiseen ja positiiviseen kotoutumiseen.

Järvenpään kirjaston lastenosasto antoi tilat näyttelylle ja näyttelyn avajaisia vietettiin juhlallisesti 14.4. Näyttelyn nauha katkaistiin ja avajaiskahvit ja -mehut ja -keksit nautittiin hyvillä mielin.

Tervetuloa ihastelemaan hienoa puuta pörriäisineen!

MR

Kommentit