Pientä Säätöä -yhtyeen konsertti kirjastossa


Oli synkkä ja syksyinen keskiviikkoilta 18.11.2015 kun Pientä Säätöä -yhtye saapui kirjastoon ilahduttamaan pimeydessä vaeltavaa kansaa. Yhtyeen laulajien Anja Veckin ja Terhi Ylikosken reippaasta keskusradiokuulutuksesta lähtien oli selvää, että nyt pimeys saa hetkeksi väistyä ja kauaksi.

Terhi Ylikoski (laulu) ja Anja Veck (laulu)
Yhtyeen valovoima täytti hetkessä kirjastosalin ja kirkasti runsaslukuisen yleisön ajatukset. Maukkaasti valitut kappaleet ja tyylikkäät sovitukset panivat rytmijalan vipattamaan. Harmoninen stemmalaulu nosti kuulijat maanpinnan yläpuolelle. Kappaleissa liikuttiin laajalla skaalalla roots-klassikoista Suomi-rockiin.

Juho Kaskinen (rummut), Outi Ampuja (kitara), vierailevana tähtenä Rauski Jokinen (huuliharppu)
Yhtye esiintyi puoliakustisesti ja Terhi ja Anja lauloivat valloittavasti ilman sähköistä
vahvistusta. Kokonaisuus oli erittäin tyylikäs, ja yhtye oli sävyttänyt konsertin tavallisesta poikkeavaan miljööseen hienosti.

Outi Ampuja (kitara), Marko Ampuja (basso)
Kirjasto esiintymispaikkana oli etukäteen hieman askarruttanut yhtyettä, kun kirjastossa pitäisi tiettävästi olla hiljaa. Pientä Säätöä sopi kuitenkin hyllyjen keskelle erittäin luontevasti. Satunnaiset kirjastonkävijät tulivat erikseen kiittämään kivasta yllätyksestä. Sitä paitsi nykykirjasto on tila, jossa ei enää tarvitse olla hipihiljaa. Kirjasto on osa elämää ja kuntalaisten olohuone.


Pientä Säätöä
Keväällä 2015 perustettu järvenpääläinen yhtye soittaa rennon letkeää rytmimusiikkia, mausteenaan tyylikäs stemmalaulu.
Terhi Ylikoski & Anja Veck laulu
Juho Kaskinen rummut
Marko Ampuja basso
Outi Ampuja kitara


TJ

Kommentit