Palautusautomaatti

...vai Kattimaatti? Hieno värikäs katti vahtii nykyään palautusautomaattiamme, joka on sama vanha kuin ennenkin, mutta uudessa paikassa. Automaatti siirrettiin, koska se tarvitsi lisää palautuslaatikoita, joihin jaotella palautuneita kirjoja. Tämä siksi, että tulevana syksynä siirrymme aamuisin itsepalveluaikaan klo 9-11, jolloin asiakkaat voivat itsenäisesti käyttää kirjaston palveluja, ilman henkilökuntaa. Kello 11 lähtien vanhat tutut palvelut ovat jälleen kaikkien käytössä.

Värikäs katti vahtii palautusautomaattia
Palautuautomaatin laatikoiden tyhjentäminen tiskissä vie aikaa ja sitoo henkilökuntaa. Kun laatikoita on enemmän ja niiden tyhjennys jaettu osastojen kesken, niitä ei tarvitse tyhjentää niin tiuhaan ja itsepalveluaika toimii siten paremmin.

Itsepalveluaika otetaan käyttöön, koska henkilökuntaresursseja supistetaan kaupungin säästöohjelman takia. Toinen vaihtoehto olisi ollut supistaa aukioloaikoja. Näin saamme asiakkaille enemmän aukioloaikaa ja kirjastonkäyttöaikaa. Syksymmällä kerromme tarkemmin mitä kaikkea tämä itsepalveluaika pitää sisällään.

Tässä kuvia uudelleen sijoitetusta palautusautomaatistamme.

Sisälle tultaessa pääovista on automaatti tässä

Sisälle tultaessa Kirjastokadun puolelta löytyy automaatti pylvään takaa
Automaatti takaa ja laatikot joihin kirjat ohjautuvat

Toimii kuten ennenkin, vain laatikoita on lisätty!
Kunhan käyttökokemusta on kertynyt vielä lisää, saatamme kääntää automaattia niin että suuaukko tulee pääovellepäin. Toiminnat pysyvät silti ihan samana.

Katti automaatin päällä on ollut lastenosastolla jo liki kymmenen vuotta. Sen lahjoitti kirjastolle äiti, jonka 15-vuotias tytär oli tehnyt. Heidän muuttaessaan se ei mahtunut mukaan, joten äiti kysyi kelpaisiko kissa meille ja meillehän satuisat olennot mahtuvat. Aiemmin kissa vartioi lastenosastolla runohyllyä. Kissalla ei vielä ole nimeä, sitä voisi itse kukin miettiä ja syksyllä varmaan järjestetään kilpailu katin nimestä :)


MR

Kommentit