Tulevia kirjaelokuvia osa 2

Jatketaan taas tulevilla kirjaelokuvilla. Edelleen sama huomautus pätee näihin, kuin edellisiinkin; Studioiden ja muiden elokuvantekijöiden suunnitelmat ja aikataulut saattavat vaihtua, elokuvaa ei koskaan välttämättä tulekaan, tai pääosat saattavat muuttua.


Jon Krakauer: Jäätäviin korkeuksiin

Into Thin Air by Jon Krakauer
Jäätäviin korkeuksiin  on toimittaja, kirjailija ja kiipeilijä Jon Krakauerin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva kirja. Vuonna 1996 Krakauer lähti Outside-aikakauslehden, joka oli hänen työnantajansa, rahoittamana valloittamaan maailmaan korkeinta vuorta, Mount Everestiä. Krakauer pääsi Adventure Consultants -retkikunnan mukaan, jota oli johtamassa uusiseelantilainen Rob Hall.

Matka osoittautui täydeksi katastrofiksi, jossa kuoli kahdeksan ihmistä. Retkikunnasta kuusi pääsi kiipeämään Mount Everestin huipulle, mutta vain kaksi selviytyi paluumatkalla takaisin, toinen heistä oli Krakauer. Muut menehtyneet olivat muista retkikunnista, jotka kiipesivät samana päivänä Everestille. Pääasiallinen syy katastrofille oli sää-olosuhteiden totaalinen muutos. Myös se, että huipulle yritti useampi retkikunta samaan aikaan ja samaa reittiä, puuroutti ja hidasti kiipeilijöiden kulkua ratkaisevasti. Monet jotka selviytyivät, saivat raajoihinsa pahoja paleltumia, joita voitiin hoitaa vain amputoimalla.
Elokuva tulee ensi-iltaan nimellä Everest nyt syksyllä 2015. Pääosissa mm. Jake Gyllenhaal, Jason Clarke ja Keira Knightley. (IMDB) Katso traileri tästä: YouTube


Seth Grahame-Smith: Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

Pride and Prejudice and Zombies by Seth Grahame-Smith
http://www.btj.com/btjcgi/arvo/get_add_info.cgi?type=IMAGE&key=9993850618269779 "On yleisesti tunnustettu totuus, että zombi joka on saanut haltuunsa aivot tarvitsee välttämättä lisää aivoja ravinnokseen." Näillä sanoin alkaa Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit, kirja jossa rakastetun Jane Austenin nerokkaat ihmissuhdekiemurat saavat uskomattoman lisän. Rauhallista Merytonin kylää on jo jonkin aikaa vaivannut mysteerinen rutto - ja kuolleet ovat nousemassa haudoistaan! Austenin näpsäkkä sankaritar Elisabeth Bennet on entistä sähäkämpi: hänet tunnetaan erinomaisena zombintappajana. Mutta miten käy, kun paikalle ilmaantuu komea ja arrogantti Mr. Darcy? Hän on erityisen ihastunut Elizabethin tietämykseen zombien tappamisesta. Oikeudenmukainen Elisabeth onkin kova neuvomaan muita zombintappamisessa mutta ei aina huomaa, mikä olisi parasta hänelle itselleen. Loistelias epookkidraama tavoittaa alkuperäisen teoksen ironian ja huumorin ja vääntää niihin aivan uusia kierroksia. Pienen maalaispastorin kirkkomaalla käydään verisiä taistoja kuunvalossa ja englantilaisen aatelisneidon kuuluu pianonsoiton, keskustelu- sekä seurustelutaidon lisäksi hallita zombininjan taidot. Pystyykö Elisabeth voittamaan hirvittävät vastustajansa ja Merytonin yllä leijuvan kirouksen? Entä voiko hän haastaa englantilaisen maalaisaatelin luokkatietoisen ennakkoluuloisuuden? 
Näillä näkymin tulossa ensi-iltaan 2016, pääosissa Lena Headey, Lily James ja Matt Smit. (IMDB)

Nathaniel Philbrick: Kamppailu merta vastaan : valaanpyyntialus Essexin tarina


He eivät olleet romanttisia seikkailijoita, vaan kirjava joukko nuoria miehiä, jotka koettivat ansaita elatuksensa ainoalla osaamallaan tavalla.

Valaanpyyntialus Essex lähti pyyntimatkalleen elokuussa 1819 Nantucketista. Viisitoista kuukautta myöhemmin kaukaisessa Tyynenmeren kolkassa vimmastunut kaskelotti upotti laivan. Miehistö pelkäsi lähisaarten ihmissyöjiä ja päätti purjehtia pikku veneillään Etelä-Amerikan rannikolle. Matkaa kertyi lopulta 4500 mailia. Kolmen seuraavan kuukauden aikana mitattiin, kuinka paljon ihminen voi kestää kamppaillessaan merta, auringonpaahdetta, vilua, nälkää, janoa, sairauksia ja pelkoa vastaan. Kahdestakymmenestä miehestä vain kahdeksan pelastui. Essexin koettelemus oli yhtä tarunomainen tapaus kuin Titanicin onnettomuus ja sen inspiroimana syntyi myös Herman Melvillen kuuluisa Moby Dick.

Yksityiskohtien runsaudessa, raakatakilaisilla laivoilla purjehtimisesta, tähtinavigoinnista ja valasbiologiasta kannibalismin historiaan se on historiankirjoitusta parhaimmillaan.

Nathaniel Philbrick (s. 1956) on amerikkalainen kirjailija ja johtava kotiseutunsa Massachusettsin historian tuntija, Egan Institute of Maritime Studiesin entinen johtaja ja Nantucketin Historiallisen seuran tutkijajäsen. 

Ensi-ilta vuoden 2015 lopussa, pääosissa mm. Chris Hemsworth, Cillian Murphy ja Brendan Gleeson. (IMDB) Katso traileri: YouTube


Nicholas Sparks: Valinta 

The Choice by Nicholas Sparks

http://www.btj.com/btjcgi/arvo/get_add_info.cgi?type=IMAGE&key=3050864257377773Travis Parkerilla on elämässään kaikkea, mitä mies voi itselleen haluta: hyväpalkkainen työ eläinlääkärinä, rentouttavat harrastukset ja viihtyisä asunto Beaufortin pikkukaupungissa. Vaikka vakiintuneet ystäväpariskunnat alati naljailevat sinkkuna sinnittelevälle nautiskelijalle, Travis on elämäänsä tyytyväinen. Eräänä iltana Travisin ovelle ilmestyy uusi naapuri, viehättävä punapää. Sangen tuohtunut Gabby Holland on varma, että Travisin vapaana kuljeskeleva rakki on tehnyt temppunsa hänen Mollylleen. Suuttumuksestaan toivuttuaan Gabby joutuu myöntämään, ettei Travis taidakaan olla aivan mahdoton tapaus. Travis puolestaan on jo vakuuttunut, että on tavannut elämänsä naisen. Vaikka toisen miehen kanssa pitkään seurustellut Gabby lopulta suostuu kuuntelemaan sydämensä tuntoja ja päätyy Travisin omaksi, yhteinen onni ei kestä kauan. Travisin on uhmattava kaikkia todennäköisyyden lakeja ja toivottava mahdottomia. Onko hänen lopulta jopa petettävä rakkaansa luottamus? Valinta on Nicholas Sparksin kolmastoista romaani, sydämen syvimpiä tuntoja hienovaraisesti kartoittava teos.

Tulossa näillä näkymin ensi-iltaan alkuvuodesta 2016, pääosissa mm Alexandra Daddario, Teresa Palmer ja Maggie Grace. (IMDB)


Roald Dahl: Iso kiltti jätti

The BFG by Roald Dahl

Sohvi ei saa unta ja hiipii ikkunan luo. Yhtäkkiä hän näkee kadulla jotain hirvittävän isoa ja hirvittävän mustaa ja hirvittävän laihaa. Sitten vilahtavat suunnattoman pitkät, kalpeat, kurttuiset kasvot ja valtavat korvat. Se on neljä kertaa ihmisen kokoinen jättiläishenkilö.

Kun jättiläinen kidnappaa Sohvin, tuntuu kaikki jo menetetyltä. Mutta onneksi kyseessä onkin Iso kiltti jätti, jonka puhuma kieli on yhtä aikaa kummallista, naurattavaa ja ihastuttavaa.

Ja ennen kuin pahat lapsukaisia popsivat jättiläiset (muiden muassa Luunmurskaaja-jättiläinen, joka popsii vain turkeilta maistuvia turkkilaisia) on saatu kuriin, joudutaan turvautumaan aina maan korkeimpaan johtoon.

Ensi-illan pitäisi olla vuonna 2016, ohjaajana Steven Spielberg ja pääosissa Bill Hader, Rebecca Hall ja Jemaine Clemen.(IMDB)

Vieläkö jatketaan? Jätä kommentti odotatko uutta postausta vai uusia kirjaelokuvia!

KB

Kommentit