Tulevia kirjaelokuvia osa 1

Moni tykkää lukea kirjoja, joista on tehty elokuva, koska usein kirja syventää elokuvaa ja/ tai sen hahmoja tavalla johon elokuva ei aina pysty. Tämä postaus on kurkkaus jo ilmestyneisiin ja suomennettuihin kirjoihin, joista on vasta tekeillä tai suunnitteilla elokuva.
Huomaathan kuitenkin, että studioiden sun muiden elokuvantekijöiden suunnitelmat saattavat vaihtua, eikä elokuvaa välttämättä koskaan tule, tai sen näyttelijät saattavat vaihtua. Kirja tuskin kuitenkaan koskaan vaihtuu mihinkään. :)

David Grann: Amazonin kadonnut kaupunki 

The Lost City of Z by David Grann


http://www.btj.com/btjcgi/arvo/get_add_info.cgi?type=IMAGE&key=8669081611370512Toimittaja lähtee viidakkoon vuonna 1925 mystisesti kadonneen retkikunnan jäljille. Useita matkoja Amazonin alueelle tehnyt tutkimusmatkailija Percy Harrison Fawcett oli vakuuttunut, että viidakon kätköistä löytyisi muinaisen sivilisaation jäänteet, kaupunki nimeltä Z. Pakkomielle vei hänet kerta toisensa jälkeen tutkimattomille seuduille, kunnes kesällä 1925 alkaneesta matkasta tuli hänen viimeisensä. Fawcettin katoaminen aiheutti etsintäretkikuntien aallon, sillä lehdistö oli seurannut tarkasti aikansa Indiana Jonesin matkaa "vihreään helvettiin". Arviolta yli sata ihmistä on kuollut tai kadonnut Fawcettiä etsiessään. Myös David Grann halusi selvittää Fawcettin kohtalon: hän ei tyytynyt vain arkistoihin ja haastatteluihin vaan lähti paikan päälle tutkimaan niitä alueita, joilla Fawcettin oletettiin kadonneen.
Arvioitu valmistuvan vuonna 2016. Pääosissa tullee olemaan Charlie Hunnam, Sienna Miller ja Robert Pattison (IMDB)

John Greene: Arvoitus nimeltä Margo

Paper Towns by John Green

http://data.kirjavalitys.fi/pics/9/7/8/9/5/9789510411759.jpgHauska ja syvän oivaltava romaani Tähtiin kirjoitetun virheen kirjoittajalta

Mestarillisen tarkka kuvaus siitä, miltä elämä näyttää, maistuu ja tuntuu itsenäistyvästä nuoresta. Leffa elokuvateattereissa kesällä 2015!

Quentin Jacobsen, Q , on aina ollut rakastunut Margoon. Lapsuuden ystävyyden jälkeen Q ja Margo ajautuivat eri kasteihin: upea ja kekseliäs Margo suosittuihin, nörttimäinen Q marginaaliin. Kun ninjaksi pukeutunut Margo koputtaa Q:n ikkunaan ja kutsuu tämän koko yön kestävälle kostoretkelle, poika lähtee mukaan. Seuraavana aamuna Q palaa kouluun sydän täynnä uutta läheisyyttä Margon kanssa, mutta käykin ilmi, että tyttö on kadonnut.

Greenin kolmas suomennos toimii kuin dekkari: Quentin alkaa ratkoa arvoitusta nimeltä Margo ja tajuaa, ettei ole tuntenut tyttöä lainkaan eikä välttämättä löydä häntä enää elävänä. Tarina kyseenalaistaa sen, mitä ihmiset voivat todella tietää toinen toisistaan. Ja kuten kaikki Greenin tarinat, myös Arvoitus nimeltä Margo on kirja runoudesta, läpänheitosta, ystävyydestä, filosofiasta ja rakkaudenkaipuusta.

Suomen ensi-ilta 24.7, pääosissa Nat Wolff ja Cara Delevingne. (IMDB) Katso traileri tästä: Youtube

Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

The Statistical Probability of Love at First Sight by Jennifer E. Smith
http://data.kirjavalitys.fi/pics/9/7/8/9/5/9789511256878.jpg
17-vuotias Hadley on matkalla New Yorkista Lontooseen isänsä ja uuden äitipuolensa häihin, mutta myöhästyy täpärästi lennolta. Odotellessaan seuraavaa lentoa täpötäydellä JFK:n kentällä Hadley kohtaa komean, fiksun brittiopiskelijan Oliverin. Sattuma heittää heidät istumaan vierekkäin lennon ajaksi.
Pitkällä lennolla Hadley ja Oliver tutustuvat toisiinsa, ja salamarakastumisen sinetöi suudelma määränpäässä. Onnettomuudekseen nuoret eksyvät toisistaan lentokentän tungoksessa eikä Hadley tiedä edes Oliverin sukunimeä. Mikä tilastollinen mahdottomuus löytää Oliver miljoonakaupungin vilinästä!
Epätoivoinen Hadley livahtaa isänsä häistä Lontoon kaduille vaeltamaan varmana siitä, että maailmasta ei löydy hänelle toista Oliverin kaltaista sielunkumppania.

Kaavailtu valmistuvaksi 2016, pääosissa näillä näkymin Hailee Steinfeld ja Robert Sheehan. (IMDB)

Emma Donoghue: Huone

 Room by Emma Donoghue
http://data.kirjavalitys.fi/pics/9/7/8/9/5/9789513162221.jpg
 
Riipaiseva kertomus viisivuotiaasta Jackista, joka asuu yhdessä, lukitussa huoneessa äitinsä kanssa. Pienen pojan äänellä kerrottu tarina vie mukanaan - vuoroin itkettää, vihastuttaa ja hymyilyttää.
Tarina alkaa Jackin hauskasta viisivuotissyntymäpäivästä, ja vasta vähitellen lukijalle selviää totuus äidin ja pojan elämästä. Äiti on kidnapattu seitsemän vuotta sitten ja on siitä lähtien ollut väkivaltaisen miehen vankina pihavajassa, jossa on tarjolla vain rajallinen määrä ruokaa ja tarvikkeita. Äiti on kuitenkin onnistunut rakentamaan pojalleen täyteläisen elämän, josta ei puutu virikkeitä eikä rakkautta.
Huone, jossa Jack ja Äiti asuvat, on reilut kolme metriä kanttiinsa ja siinä on kattoikkuna ja lukittu ovi. Jack katsoo mielellään televisiota ja tykkää piirroshahmoista, mutta tietää, että mikään ruudulla näkyvä ei ole todellista. Vain hän itse, Äiti ja Huoneessa olevat esineet ovat totta.
Järkyttävästä aiheestaan huolimatta kirja onnistuu olemaan toiveikas, hauska ja elämänmyönteinen.
Pitäisi tulla ensi-iltaan jo tänä vuonna, pääsosissa Brie Larson, William H. Macy ja Joan Allen. (IMDB)

Harlan Coben: Lupaa ja vaikene

Six Years by Harlan Coben

http://data.kirjavalitys.fi/pics/9/7/8/9/5/9789524928472.jpg 
Yli 50 miljoonan kirjan myynnillä maailman trilerikirjailijoiden kärkikaartiin noussut Harlan Coben on kriitikoiden mukaan kirjoittanut toistaiseksi parhaan teoksensa. Lupaa ja vaikene on vangitseva trilleri intohimosta, kadotetusta rakkaudesta, salaisuuksista ja valheista.
Kun Jake Fisher tapaa Natalien, hänelle on alusta asti selvää, että tämän naisen kanssa hän haluaa elää loppuelämänsä. Rakkaudentäyteisen kesän jälkeen Natalie kuitenkin yhtäkkiä ilmoittaa menevänsä naimisiin toisen miehen kanssa. Natalie pakottaa Jaken lupaamaan, ettei tämä enää koskaan yritä ottaa yhteyttä tai lähde etsimään häntä.
Jake pitää lupauksensa kuusi kaipuuntäyteistä vuotta. Nähdessään lehdessä Natalien aviomiehen muistokirjoituksen hän kuitenkin päättää lähteä tämän hautajaisiin tavatakseen Natalien uudelleen. Jaken järkytykseksi hautajaisista löytyvä miehen leski ei olekaan Natalie. Edes häistä, joihin Jake kuusi vuotta aiemmin osallistui, ei ole mitään merkintää kirkon kirjoissa. Nainen, joka särki hänen sydämensä, näyttää kadonneen maan päältä.
Lupauksestaan huolimatta Jake ryhtyy etsimään Natalieta. Ja saa pian todeta, ettei suinkaan ole ainoa, joka tätä etsii. Jake ui petosten ja pelon verkkoon, jossa hän ei voi luottaa edes omiin muistoihinsa tai niihin ihmisiin, jotka hän luuli tuntevansa.

Kirjasta suunnitellaan elokuvaa, jonka pääosaa saattanee esittää Hugh Jackman. (IMDB)

Odotatko jotain kirjaelokuvaa ihan erityisesti? Kerro kommenttikentässä ajatuksesi! Ensi kerralla sitten lisää elokuvakirjoja.

KB

Kommentit