Kirjailijavieraana Minna Lindgren


Kirjailija, toimittaja Minna Lindgren vieraili Järvenpään kirjastossa tiistaina 3. helmikuuta täpötäydelle salille kuulijoita. Järvenpäässä, kun oltiin, Minna kertoi aluksi lyhyesti suhteestaan Jean Sibeliukseen. Hänen isoäitinsä rakasti Sibeliuksen musiikkia yli kaiken ja soitatti sitä kotonaan niin paljon, että Minnan äiti ei voinut sitä enää sietää. Kun Minna kuuli ensimmäisen kerran elämässään Sibeliuksen viulukonserton, se veti puolestaan hänet oitis mukaansa. Hän ryhtyi opiskelemaan musiikkitiedettä ja teki pro gradun Jean Sibeliuksen viulukonsertosta. Siitä urkeni musiikkitoimittajan ura.

Kirjailijan ura sai alkunsa, kun Minna tutustui vanhusten palvelutalojen arkeen ja etenkin niiden epäkohtiin omien vanhempiensa ikääntymisen myötä. Hän koki, että jos haluaa kertoa totuuden vanhustenhoidosta, hänen on kirjoitettava fiktiota uskottavalla tavalla ja mieluiten huumorin keinoin. Minna Lindgrenin ensimmäinen romaani Kuolema Ehtoolehdossa ilmestyi vuonna 2013 ja sai riemastuneen vastaanoton. Ehtoolehdon pakolaiset ilmestyi 2014 ja tänä vuonna sarja saa vielä jatkoa kirjalla Ehtoolehdon tuho.

Vauhdikkaat romaanit kertovat helsinkiläisen palvelutalon hauskoista ja hellyttävistä vanhoista asukkaista, jotka odottavat kuolemaa. Dekkarinomainen juoni pureutuu vanhusten hoidon epäkohtiin ja kirjan terävät huomiot viihdyttävät ja herättävät ajatuksia. Mukaansa tempaavat juonenkäänteet pitävät lukijan hyvin otteessaan.

Minna Lindgrenin kirjojen käännösoikeuksia on myyty 7 kielelle ja Neil Hardwick suunnittelee parhaillaan elokuvaversiota Kuolema Ehtoolehdossa -kirjasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023