Pauliina Susi kirjaston vieraanaEntinen järvenpääläinen, nykyisin Vantaalla asuva, kirjailija Pauliina Susi vieraili Järvenpään kirjastossa tiistaina 8. syyskuuta. Häntä haastatteli järvenpääläinen kirjailija Kristiina Vuori.
Illan aikana keskusteltiin etenkin Suden vuoden uutuuskirjasta ”Takaikkunasta”, mutta tutustuttiin lyhyesti myös hänen aiempaan tuotantoonsa.
Pauliina Suden kirjojen teemat ovat yleensä ajan hermolla. Kirjailijan mukaan kirjat ovat saaneet alkunsa siitä, että jokin asia tai epäkohta on alkanut vaivaamaan häntä.

Kirjailijat Kristiina Vuori ja Pauliina Susi

Haastattelu kirjaston Tyyni Tuulio-salissa
Takaikkuna (2015) on psykologinen, digiajan trilleri ja sitä on verrattu Dan Brownin ja Ilkka Remeksen kirjoihin. Lukijoilta on tullut kiittävää palautetta ” pariin päivään tiivistetty tarina pitää lukijan armotta hyppysissään.” ja ”kirjaa ei vaan voinut laskea käsistään”. Takaikkuna käsittelee nettistalkkausta eli nettivainoamista, vihapuhetta, digimaailman tietoturvan väärinkäyttöä ja tietotekniikan ongelmia
Susi väitti olevansa täysi tumpelo tietotekniikan kanssa. Kirjaansa varten hänen täytyi lukea it-alaa koskevia sekä kotimaisia että ulkomaisia teoksia ja katsella alan dokumentteja. It-alan asiantuntijat, kirjailijan oma veli sekä Petteri Järvinen lukivat kirjan käsikirjoituksen tarkistaen faktojen oikeellisuuden
Kirja on hyvin elokuvallinen ja keskustelut sen filmatisoinnista on jo aloitettu.
Kirja sopii viihteen lukijoille ja kirjailijan mukaan sitä voisi suositella myös mm. teinien vanhemmille, it-ammattilaisille ja somen käyttäjille.
Pauliina Suden kirjasatoa
Pauliina Suden ensimmäinen romaani Ruuhkavuosi (2005) on nuoren äidin ruuhkaisesta vuodesta kertova kirja. Kirjailija sai siitä runsaasti palautetta lukijoilta.
Lukot (2008) on Järvenpäähän sijoittuva ihmissuhderomaani ja Pyramidi (2009) verkostohuijaustarina, jonka kirjailija nimesi omaksi lempparikseen. Siitä on tällä hetkellä tekeillä näytelmä. Nostalgiassa (2010) kuvataan turvatonta työelämää, jossa freelancereille tarjotaan mahdottomia sopimuksia, ja työsuhteessa olevat saavat pelätä konsulttien irtisanomislistoja.

Pauliina Susi
Pauliina Susi kokee toimivansa kutsumusammatissaan. Monipuolisena kirjailijana hänen käsistään on lähtenyt romaanien lisäksi novelleja ja kuunnelmia. Ehkä tulevaisuudessa saamme lukea Pauliinalta myös scifiä, sillä sen kirjoittamisesta hän kertoi haaveilevansa. 

MK

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sattuiko vahinko?

Esittelyssä Sonja, meidän uusi työntekijä!

Me hankimme sinun kirjasi