Remonttia ja sulkuaikaa kirjastossa

Kirjasto on ollut asiakkailta suljettuna 9. - 20.1.2019. Suljettujen ovien takana on ollut hurja hyörinä ja kuhina. Kirjasto on ollut täynnä henkilökuntaa, rakennusmiehiä ja muita apureita. Aamuvarhaisesta myöhään iltapäivään täällä on aherrettu ja ravattu kerrosten väliä ja saatu hurjan paljon aikaan.

Tämä sulkuaikahan on vain alkusoittoa koko remontille, joka tulee kestämään suunnilleen toukokuun loppuun asti. Sulkuaikana on tehty niitä hommia, joista olisi ollut asiakkaille eniten haittaa:
on purettu paljon rakenteita ja mm. rakennettu työmaa-alueen rajaava seinä, jonka tehtävä on pitää rakennuspölyt sisällään. Täällä on siirrelty kirjoja ja tiskejä ja hyllyjä remontin tieltä. On mietitty väliaikaisia palvelupisteitä ja automaattien paikkoja. On raivattu paikkoja ja karsittu hyllyistä huonokuntoisia kirjoja. Jätelavoja on täytetty poisheitettävällä tavaralla, joka on ollut liian huonokuntoista kierrätettäväksi. Kaikki mahdollinen on tietenkin kierrätetty asianmukaisesti.

Tavaraa kannetaan pois tieltä

Väliaikaista asiakaspalvelupistettä laitetaan valmiiksi


Musiikkiosaston tiski saa kyytiä

Huonokuntoisia kirjoja poistetaan

Hyllyjen päihin tehtaillaan uusia opasteita
Suurin homma lienee vanhan lainaus- ja palautuspisteen sekä musiikkiosaston tiskien betonielementtien purkaminen. Siitä lähtee aikamoinen meteli ja pölinä. Lisäksi käsikirjastossa on tehty muutoksia ja siellä ollut palvelutiski on purettu. Aulan jakanut puoliseinä ja vahtimestarin koppi puretaan remontin aikana kokonaan, kun lehtilukusali ja aula uudistuvat.

Remontin vuoksi lainaus- ja palautusautomaateilla on nyt uudet paikat. Samoin asiakaspalvelupiste on uudessa kohdassa (tai vanhassa - miten sen nyt ottaa). Palvelupiste nimittäin palasi hetkeksi keskelle salia, jossa se on ollut ennenkin. Myös kopiokone on siirretty entiselle paikalleen  lasten- ja aikuistenosaston väliseen käytävään.

Lainaus- ja palautusautomaatit etsivät uutta paikkaansa
Palautettujen tieto- ja kaunokirjojen paikat on muuttuneet. Myös varaushyllyt ja pikalaina- sekä uutuuskirjahyllyt ovat uusilla paikoilla. Jotkut tietokirjaluokat ovat myös vaeltaneet hyllyillä uusiin paikkoihin. Hyllyjen päässä olevat opasteet on myös muutettu, että asiakkaat löytävät aineiston. Aina voi myös kysyä henkilökunnalta, mistä mikäkin juttu löytyy.

Tietokirjauutuudet löytyvät nyt täältä

Ja kaunokirjallisuusuutuudet löytyvät siitä vierestä
Sulkuaika on aina kirjastossa mielenkiintoista. On jännää tehdä juttuja, joita ei muulloin ehdi ja on niin erilaista tehdä hommia talossa, jossa ei ole asiakkaita. Sulkuaika on ollut vauhdikas ja hikinen. Mutta kyllä teitä asiakkaita kaivataan!

Kun palaatte, tämä kirjasto on osittain vielä työmaa monta kuukautta. Olemme varanneet teille korvatulppia mahdollista meluhaittaa varten ja toivomme että väliaikaiset järjestelymme mahdollistavat silti mukavia kirjastohetkiä. Lämpimästi tervetuloa tänne työmaan keskelle!

Remonttinäkymä




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023