Naurattavia kirjoja

Välillä ihminen kaipaa jotain hauskaa ja kepeää luettavaa. Onneksi on lukuisia hyviä kirjoja, jotka kutkuttelevat nauruhermoja ja saavat nauramaan jopa ihan julkisesti. Mieli paranee ihan väkisinkin, jos naurattaa tai hihityttää.



Tämän tarinan kuulin asiakkaalta, joka oli saanut junassa kirjavinkin. Kirjan lukija oli tirskunut ja hirnunut ja pyrskinyt ääneen, ja kanssamatkustaja oli kysynyt, mistä kirjasta oli kyse, koska hänkin halusi samanlaisen lukukokemuksen. Vinkin saatuaan hän tuli kirjastoon kysymään kirjaa.

Kysyjä oli hienostunut vanhempi lady ja hieman kulmani kohosivat kun kuulin mistä kirjasta oli kyse. Etsin kirjan ja varoitin tulevaa lukijaa, että kirjan huumori saattaa olla melko roisia ja suorasanaista, mutta rohkeasti hän otti kirjan vastaan ja vei kotiinsa. Olisi kiva kuulla osuiko tämän kirjan huumori yksiin rouvan huumorin kanssa. Toivon että näin kävi.

Itsekin kyllä nauroin ääneen tämän kirjan kerronnalle ja kohelluksille. Kyseessä on tietenkin Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja. Linkistä pääsee Kirkes-verkkokirjastoon, mistä voi katsoa löytyykö kirjaa hyllystä vai kannattaako se varata.



Toinen hauska ja suupieliä ylöspäin vetävä kirja on ollut Mimmi Lehmä ja varis. Vinkkasin sitä eräälle koululuokalle ja koetin lukea heille pätkää kirjasta. Siitä ei vain meinannut tulla mitään, kun teksti nauratti niin paljon. Pientä hysteriaa alkoi olla ilmassa, ja silloin on vaikea rauhoittua niin paljon, että saisi suunsa ojennukseen. Mimmi Lehmä -kirjat on suunnattu lapsille, mutta ihan hyvin niitä voi lukea ihan minkä ikäiset vain. Huumori on huumoria, olipa lukija lapsi tai vanhus. Wieslanderin kirjoille hyvin lämmin suositus!

 
Englantilainen komiikan mestari Stephen Fry on kirjoittanut kirjasarjaa omasta elämästään. Varsinkin sarjan toinen osa Fryn aikakirjat oli hykerryttävän loistavaa tekstiä. Jos vain on mahdollisuus, niin kannattaa lukea nämä Fryn elämänkertakirjat englanniksi. Hänen taituruutensa kielen käytössä ja sanailussa on vertaansa vailla ja väkisinkin osa siitä häviää suomennoksessa, vaikka olisi hyväkin suomentaja. Sarjan ensimmäinen kirja Koppava kloppi oli myös hyvä, mutta tämä kakkososa oli hauskempi. Sarjaan on myös kolmas osa joka on nimeltään More fool me, tätä ei ilmeisesti ole edes suomennettu. Fry on kirjoittanut  muitakin kirjoja, lämmin suositus myös niille.


Tämän postauksen viimeisenä huumorikirjana suosittelen Anu Holopaisen Ilmestyskirjan täti-kirjaa. Holopainen on erinomaisen hyvä kirjoittaja ja myös hänen nuortenkirjansa ovat lukemisen arvoisia. Ilmestyskirjan täti on kirja, joka ottaa kantaa nykyelämän ilmiöihin, sekoittaa hieman magiaa mukaan ja maustaa loistavilla henkilöhahmoilla. Holopaisen kieli on riemastuttavaa ja hienosti kuvailevaa.

Airi palaa työelämään hoitovapailta mutta yrityskauppojen vuoksi joutuu samaan työpaikkaansa miehensä tädin, sen ainoa sukulainen jota hän ei voi sietää, kanssa. Liila-täti on aika persoonallinen ja vaikeuttaa Airin elämää monella ärsyttävällä tavalla...

Tämä  kirjastotäti valitsi aikoinaan tämän kirjan luettavakseen ihan kannen ja nimen perusteella ja ilahtui tosi positiivisesti - tätikirjallisuutta ei ole koskaan liikaa!


Toivottavasti näistä vinkeistä löytyy juuri sinulle hauskoja lukuhetkiä!

Kirjoitti ja suositteli MR

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023