Joulukuussa vinkattuja kirjoja

Joulukuussa vinkkasimme pari kirjapakettia, tässä postauksessa ne vinkit! 

Karin Erlandsson: Yöjuna, Kustantamo S&S 2020, suom. Anu Koivunen
Eva Frantz: Ruukin salaisuus, Kustantamo S&S 2021, suom. Anu Koivunen


Kaksi kiehtovaa tarinaa, joihin voi uppoutua joulua odotellessa. Molemmissa on 24 lukua joulua edeltäville päiville, mutta vielä ehtii hypätä yöjunan kyytiin tai salaperäisen vanhan ruukin tiluksille, eikä mikään estä ahmimasta kirjaa kerralla loppuun.

Karin Erlandssonin kirjoittamassa Yöjunassa Danja etsii kadonnutta isoäitiään. Etsinnät johtavat yöjunaan, joka ilmestyy käytöstä poistetulle asemalle. Junamatkalla kadonneet ihmiset ja heitä etsivät voivat kohdata - ja ehkä myös oppia jotain. Eva Frantzin Ruukin salaisuus on jännityskertomus ja sukellus vanhan hylätyn kartanon maille 12-vuotiaan Floran matkassa.

Molemmat kirjat ovat koululaisille suunnattuja tiivistunnelmaisia juoniromaaneja. Ne sopivat loistavasti myös koko perheelle yhdessä ääneen luettavaksi. -Terhi

Lucy Diamond: Rantakahvilan joulu, Otava 2o21, suom. Eeva Parviainen
Jenny Colgan: Jouluvaloja ja takkatulen rätinää, Gummerus 2021, suom. Paula Takio
Milly Johnson: Kirsikoita ja joulun taikaa, Bazar, 2021, Ullamaija Kankaanrinta

Tässäpä kolme jouluista kirjavinkkiä jos kaipaa kevyttä luettavaa joulunpyhiksi. Kaikki kirjat sijoittuvat Englantiin ja joulun ympärille.

Rantakahvilan joulu kertoo rantakahvilasta, jota Evie pitää Cornwallissa. Hän yllättäen peri kahvilan ja siirtyi hieman erilaisesta elämäntyylistä Lontoosta Cornwallin rantamaisemiin kahvilaa pyörittämään. Elämänmuutos ei tietenkään sujunut kommelluksitta ja niistä kerrotaan aiemmissa kirjoissa. Tässä kirjassa kuitenkin paneudutaan joulunaikaan ja mitä kaikkea siitä seuraa.

Jouluvaloja ja takkatulen rätinää sijoittuu myös Cornwalliin, mutta eri rannikolle kuin tuo rantakahvila (olispa kyllä kutkuttavaa jos kirjojen henkilöt törmäisivät toisiinsa jossain kirjassa!) pienelle Mount Polbearnen saarelle, josta johtaa mantereelle pieni tie joka päivittäin jää vuoroveden alle. Kirjan päähenkilö on Polly, joka pitää leipomoa saarella ja asuu vanhassa majakassa. Pollyn jouluvalmisteluihin tulee draamaa, kun myrsky katkoo yhteydet mantereelle. Saarellisiin joulutunnelmiin siis pääsee tässä kirjassa.

Kirsikoita ja joulun taikaa on oma itsellinen kirjansa. Tämä sijoittuu vaihtelun vuoksi Yorkshiren nummille, josta löytyy hiljainen majatalo, joka kohtalon oikusta tarjoaa suojan kuudelle joulunviettoon matkustavalle ihmiselle lumituiskun suljettua maantiet.

Kirjassa on kuusi päähenkilöä, kolme paria, jotka päätyvät majataloon lumimyrskyä pakoon joulun alla. Majatalo on tyhjillään, siellä ei ole ketään, eikä koko pienessä kylässä näy olevan mitään elonmerkkejä. Mutta ruokaa, lämpöä ja nukkumispaikkoja löytyy, joten ihmiset voivat siellä vetää henkeä ja tutustuessaan toisiinsa olosuhteiden pakosta monen asiat saavat uusia käänteitä ja juttuja tulee esiin.

Tässä siis kirjoja joilla voi virittyä jouluiseen tunnelmaan ja lepuuttaa aivoja. Näistä joulukirjoista tykkäsin tästä viimeisestä kaikkein eniten, ihmiset olivat kiinnostavia, tarina oli hyvin kirjoitettu ja oli hienoa, että kirjassa oli ripaus taikuutta mukana, juuri sopiva joulunajan lukunautinto! /Mintti 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sattuiko vahinko?

Miki-kirja, mikä se on?

Kilpikonna lemmikiksi?