Tapahtumarikas tiistai kirjastossa


Tiistaina 7.10. meillä oli kirjastossamme hyvinkin tapahtumarikas päivä. Maanantai-iltana oli ollut lukuteatteria, ja tiistaiaamu avattiin kirjailija Tapani Baggen kirjailijavierailulla koululaisille.
Bagge kertoi omista kirjoistaan, joita hän onkin kirjoittanut kunnioitettavan määrän, jopa noin 90 kappaletta.
Lapset saivat esittää myös kysymyksiä, ja moni käsi nousikin useaan otteeseen. Lapset kyselivät muunmuassa Tapanin lemmikkieläimistä, miten voi jaksaa kirjoittaa kokonaisia kirjoja, ja kirjoittaako Tapani kaiken kaunokirjoituksella. 
Tapani Bagge luki myös pätkiä omista kirjoistaan, kuulijoille selvisi esimerkiksi miksi opettaja seisoi piirtoheittimen päällä ja miksi alligaattori oli luokassa vapaana (Vastaukset löytää kirjasta Tapani Bagge: Urho ja kammottava lumimies).


Heti kirjaston avauduttua käynnistyikin sitten toisenlainen tapahtuma. Koska vietämme tällä viikolla kansainvälistä vanhusten viikkoa, osallistui kirjastomme järjestämällä seniorsurffin. Paikalla oli OP:n sekä Nooa-pankin edustajia kertomassa nettipankkipalveluista, opastusta tietokoneen käyttöön, tutustumista iPad-tabletteihin ja kahvitusta.

Tabletit odottamassa käyttäjiään
Tarjolla oli kahvin ja opastuksen lisäksi myös kirjoja avuksi nettimaailmaan:

 Moni olikin kiinnostunut pankkipalveluista:

Ehkä eniten kiinnostusta herättivät kuitenkin iPad-tabletit:

Lopuksi sai vielä herkutella kahvilla, teellä ja pikkupurtavalla:

Mutta vieläkään eivät tapahtumat tältä päivältä loppuneet. Illalla oli nimittäin vuorossa vielä sarjakuvataiteilija Pertti Jarla, jonka tunnetuin sarja on koko Suomen valloittanut Fingerpori. Kirjailijavierailu oli järjestetty yhdessä Suomalaisen Kirjakaupan kanssa.


Taiteilija itse saapui paikalle hieman ennen tapahtuman alkua, ja istui rennosti yleisön sekaan, ikäänkuin odottaen itsekin pääpuhujan saapumista:


Fingerporin lisäksi Jarla on kuvittanut esimerksi Jari Sarasvuon yrityskoulutuskirjan Myynnin korkeajännitys, ja luonut sotaseikkailusarjakuvan Kapteeni Tserep. Jarla kertoi myös julkaisseensa ennen Fingerporia sekä Pahkasika-lehdessä, että myös MAD-lehdessä.


Runsaslukuinen yleisö esitti kysymyksiä hahmojen historiasta ja luomisprosesseista,  ja Pertti Jarla kertoikin laajasti sekä urastaan, että hahmoistaan. Fingerporin kaupunki on esimerkiksi suunniteltu toimimaan siten, että Jarla voi halutessaan lisätä sinne minkä tahansa hahmon, ilman että mikään varsinaisesti häntä rajoittaa. Lisäksi useammalla kuin yhdellä hahmolla on ollut esikuva todellisessa maailmassa. Heimo Vesan hahmon ulkonäkö taas on toteutettu erään ohikulkijan ulkoisen olemuksen  pohjalta.

Jarla kertoi myös muista projekteistaan ja tulossa olevista teoksista. Jäämme jännityksellä odottamaan, millainen on esimerkiksi taiteilijan omaelämänkerrallinen sarjakuva (työnimeltään muistaakseni Jäätävä Spede), tai Fingerporihengessä toteutettu kokkauskirja.
Vai miltä teidän mielestänne kuulostaa maatuskalihapiirakka, jossa lihapiirakan sisälle on leivottu lihapiirakka, jonka sisälle on leivottu lihapiirakka?
Tai siskonmakkarataikinasta uppopaistamalla valmistettu tippaleipä..?

Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa, ensi kerralla jotain muuta!

KB

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023