Linkkejä ja vinkkejä puutarhurointiin


Iso osa Suomea on jo roudasta vapaa ja puutarhoissa "murmeloidaan". Tässä muutamia vinkkejä ja kenties tietoa, joka laittaa puntaroimaan omia toimia. Mäntysuopaa ei näy hyväksyttyjen torjunta-aineiden joukossa. Verkossa on paljon sivustoja ja kannattaa katsoa, mihin neuvot perustuvat. Ja myös kirjaston kokoelmistä löytyy paljon puutarha ja parvekeaiheisia kirjoja, kuinka niistä voi saada viihtyisiä tai hyödyllisiä tai molempia. Verkkokirjastostamme voit hakea kirjoja hakusanoilla ja tutkia mitä meillä on tarjolla. Voit tehdä haluamistasi kirjoista varaukset ja sitten noutaa ne kun saat kirjastosta noutoilmoituksen. 

Tietoa siemenistä ja kasvilajikkeista, kasvintuhoojista ja torjuntaeliöistä, hukkakaurasta, koristekasvien ja metsäpuiden taimista ja lannoitevalmisteista. 
Ruokavirasto: Kasvintuotanto-sivut

Kasvinsuojeluainerekisteri sisältää keskeiset tiedot Suomessa kasvinsuojelukäyttöön hyväksytyistä valmisteista. Rekisteristä löytyvät myös myyntipäällystekstit, jotka sisältävät käyttöohjeet. 

Tutkittua tietoa luomusta. Luomuinstituutti

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Ympäristonyt.fi: Puutarhanja pihan hoito

Suomen luonnonsuojeluliitto: Lahopuustaelämää - Opas puutarhan hoitoon

Metla, METInfo Puulajit: Puulajiennimistö

Maaseudun sivistysliitto: Kohopenkinrakentaminen

Kotimaassa tuotetut koristepuutarhan taimet: Suomalainentaimi


Yle Areena Audio, Minna Pyykön maailma: KirjailijaMari Mörön puutarha on täynnä toivoa ja tarinoita



Runsaasti puutarha-asiaa on myös Makupalat.fi:ssä, kannattaa tehdä haku, tässä yhden linkin taakse viety kokoelma: Puutarha

Kuva aedrozda Pixabaystä 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023