Esittelyssä: Uusi työntekijämme Annu!

 Lasten- ja nuortenosastomme sai uuden tiiminvetäjän helmikuussa, kun Annu saapui vahvuuteemme. Tässä tiedustelimme Annulta vähän taustatietoja ja utelimme mm hänen kirjamakuaan. Tervetuloa Annu! 

Annu lukemassa lempikirjaansa kuvakirjaosastolla

1. Hei Annu, mistä olet kotoisin ja mitä teit työksesi ennen kuin tulit meidän kirjastoomme?

Moi! Olen kotoisin mm. Klaukkalasta, Tampereelta ja Helsingistä. Mitään yhtä ja tiettyä paikkaa en osaa nimetä, jokaisesta olen poiminut mukaan jotain tärkeää. Ennen Järvenpäähän saapumista olin töissä Helsingissä, jossa tein lasten ja nuorten kirjastotyötä niin kuin nytkin.


2. Miten ja miksi hakeuduit kirjastotyöhön ja kauanko olet tehnyt kirjastoalan töitä? Oletko tehnyt jonkun muun alan töitä?


Olin yliopistossa vähän pihalla siitä, mitä oikeastaan halusin pääaineeni lisäksi opiskella. Kun minua sitten kehotettiin kokeilemaan kirjastoalan opintoja, tajusin löytäneeni oman alani. Sen lisäksi, että tässä työssä päsee lähikontaktiin kirjallisuuden kanssa, kirjastolaiset ovat supereita hakemaan tietoa ja vastaamaan hankaliin kysymyksiin. LaNu-työssä viehättää lukemaan innostamisen ja erilaisten lukutaitojen tukemisen lisäksi myös kohderyhmältä tuleva suora palaute ja se, että työajalla saa oikeasti lukea kirjoja!


Kirjastoallalla olen ollut kahdeksisen vuotta, josta suurin osa on tullut vietettyä lasten ja nuorten kirjastotyön parissa. Kirjastourani aloitin tosin yliopiston kirjastossa ja sitä ennen työskentelin pitkään ärräntätinä.


3. Mikä on sinun tehtäväsi täällä Järvenpään kirjastossa? Miten olet kotiutunut tänne meidän kirjastoomme?


Toimin lasten ja nuorten vastaavana kirjastonhoitajana eli LaNu-tiimin vetäjänä. Vedän myös viestintäryhmää. LaNu-puolella vastuulleni kuuluu myös nelosten kirjastokäynnit, ja olenkin päässyt jo tekemään etävierailuja Järvenpään nelosluokille. Etävierailut ovat olleet aivan ihania, meillä on ihan parhaita (lapsi)asiakkaita! <3


Parhaiden asiakkaiden lisäksi Järvenpäässä on myös parhaat työkaverit. Koronan tuomista rajoituksista huolimatta olen kotiutunut kirjastoon oikein hyvin, ja siitä on kiittäminen hyvää työyhteisöä.


4. Mikä on parasta kirjastossa työskentelemisessä?


Asiakkaat! Kirjastoja ei olisi ilman asiakkaita ja pidän siitä, että pääsen työpäivän aikana kohtaamaan kaikenikäisiä ja -laisia ihmisiä. Onneksi kirjaston asiakaspalvelu on taas auki, tiukempien koronarajoitusten aikaan ehti tulla jo ikävä.

Parasta on myös se, kun onnistuneen kirjavinkkauksen jälkeen luokallinen lapsia juoksee lastenosastolle lainaamaan kirjoja. Lasten energia on tarttuvaa, ja mikä olisikaan parempaa kuin sen energian suuntautuminen kirjoihin, tarinoihin ja lukemiseen. Suomessa ja maailmalla tehdään todella laadukasta lasten- ja nuortenkirjallisuutta, jota lukee ja vinkkaa mielellään.


5. Mitä harrastat?


Harrastan aika tyypillisiä kirjastoihmisen juttuja kuten lukemista, kirjoittamista ja käsitöitä. Ruuanlaitto ja leipominen ovat suorastaan terapeuttisia toimia, ja kokeilen mielelläni uusia reseptejä. Näiden lisäksi harrastuksiin lukeutuu myös kaikenlaisia nörttijuttuja kuten videopelit ja pöytäroolipelit. Käyn myös juoksemassa. Ja jotta tämän kaiken jälkeen ei ehtisi tulla tylsää, opiskelen työviksessä japania ja koukutun kaikenlaisiin tosi tv -sarjoihin.



6. Luetko paljon ja millaista kirjallisuutta luet mieluiten? Kerro viisi lempikirjaasi?


Nykyään luen melko paljon, mutta on myös ollut aikoja, jolloin en ole lukenut juuri mitään. Lähivuosina Helmet-lukuhaaste on ollut hyvä kannustin lukuinnon ylläpitämiseen. Luen laajasti kaikenlaisia kirjoja ja kirjallisuudenlajeja. Kirjoissa enemmän merkitsee se, miten ne on kirjoitettu kuin esimerkiksi vetävä juoni. Luen lasten ja nuorten kirjoja myös ihan omaksi ilokseni enkä vain töitä varten. Enemmän ja vähemmän salainen paheeni on historiallinen romantiikka.


Lempikirjan kysyminen on aina ihan kamalin asia, mitä kirjaihmiselle voi tehdä. Top 5 on sekin haastava. Luettelen yleensä mieluummin kirjailijoita, mutta yritetään kerrankin kirjoilla. Satunnaisessa järjestyksessä:


  1. Haruki Murakami: Norwegian wood

  2. Terry Prachett & Neil Gaiman: Good omens

  3. Valdimir Nabokov: Lolita

  4. Art Spiegelman: Maus 1 & 2

           5. Troll: Mestarietsivä Peppunen -sarja










ML ja AL

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023