Musiikinopetusta verkkokursseilla!


Vuoden ajan ovat Kirkes-kirjastojen asiakkaat saaneet kuljeskella onnellisina ”rokkaavilla teillä”, kun 30 kurssia laadukkaita soiton- ja laulunopetusvideoita on ollut maksutta käytettävissä Rockway-palvelussa.

________________________________________

Suosituimmat kurssit:
Kitaransoiton alkeet (20 lainausta)
Laulamisen aloittaminen (16 lainausta)
Viikossa leirinuotiokitaristiksi (14 lainausta)
Asteikot, kolmisoinnut ja kadenssit (12 lainausta)
Ukulelen alkeet (12 lainausta)
________________________________________

Suosituin on ollut kitaransoiton alkeiskurssi, ja myös ”viikossa leirinuotiokitaristiksi” on osoittautunut suosituksi. Näin keväällä onkin hyvä aika harjoitella säestystaitoja, kesän leirien ja juhlien lähestyessä. Toiseksi suosituin on ollut laulamisen alkeiskurssi. Mikäpä sen hauskempaa kuin opetella soittamaan omaa ääntänsä – laulaminen tekee hyvää! Pianolle tarkoitetuista kursseista suosituimmaksi on osoittautunut asteikkokurssi. Sitä voikin lämpimästi suositella, sillä asteikko- ja sointukulkujen harjoitteleminen sujuvammaksi voi tehdä ihmeitä soittotaidolle.


Ukulelen alkeiskurssi on myös ollut suosittu, onhan kyseessä tämän hetken kuumin trendisoitin, jota kaikki haluavat kokeilla. Ellet vielä omista ukulelea, poikkea kirjastoon ja lainaa soitin meiltä! Samalla voit lainata videokurssien oheismateriaaliksi sopivia painettuja soitonoppaita, joita meille on hankittu runsaasti. Toisaalta, miksi jättää soittoharrastus yhteen alkeiskurssiin? Tarjolla on myös mielenkiintoisia jatkokursseja, kuten kitaralle, bassolle ja rummuille suunnatut Tyylit haltuun –workshopit, joilla pääset heti tositoimiin eli harjoittelemaan biisien soittamista käytännössä!

Kumma kyllä, kaikille kursseille ei ensimmäisen vuoden aikana ole löytynyt lainaajia. Kurssimäärä pystytään pitämään samana vuodeksi eteenpäin, mutta vaille suosiota jääneet kurssit jätetään pois valikoimasta ja korvataan uusilla ehdokkailla.

________________________________________

Uusia kursseja:
Helpot Suomi-klassikot 2 (kitara)
Suomipoppia pianolla 1 ja 2
Äänenkäyttö iskelmämusiikissa
Suomipoppia ukulelella
Melodiasoittoa ukulelella
________________________________________

Jos et ole vielä kokeillut Rockwayta, kannattaa tehdä se nyt. Kannattaa myös vinkata palvelua kaikille soittaville ja laulaville kavereille. Käyttämällä aktiivisesti kirjaston palveluita vaikutat siihen, että palvelut pystytään pitämään mukana valikoimassa myös jatkossa. Rokkaavaa kevättä ja kesää kaikille!

Risto / musiikkiosasto


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023