Heinäkuun kesänuoren tunnelmia kirjastotyöstä

Heippa! Olen Helmi, toinen heinäkuun kesänuorista ja neljän viikon jälkeen aikani kirjastolla lähestyy loppuaan! Aika on kulunut hurjan nopeasti, kun kesätyö on tehnyt päivistä aktiivisia ja mielenkiintoisia. Tahtoisin kerrata hieman omaa kokemustani ja kertoa asioita, jotka jäivät päällimmäisenä kirjastolta mieleen.

Ensimmäinen viikko oli hujauksessa ohi uusien opittavien asioiden parissa. Etenkin alussa tuntui siltä, että on hirveästi muistettavaa ja työtehtävät vaativat paljon keskittymistä ja tarkkuutta. Tarkkuus rupesi kuitenkin tulemaan luonnollisesti ja rutiiniin pääsi yllättävän äkkiä. Jo seuraavalla viikolla kaikki alkoi löytää oikean paikkansa.


Maanantaisin ja tiistaisin palautuksia tulee ylivoimaisesti eniten ja kävijämäärä on suuri. Tällöin muutaman tunnin pituisissa logistiikkavuoroissa - joiden aikana pääsääntöisesti käsiteltiin uusia palautuksia - oli useimmiten kiireistä. Loppuviikosta oli hiljaisempaa, jolloin työtä pystyi tekemään rauhallisemmin ja istahtamaan välillä.Näkymä nk. logistiikkatilasta, jossa käsitellään mm. palautuvat kirjat

Vaihtelua työhön toivat myös vuorot: joka viikolla oli sekä aamu- että iltavuoroja. Päivät muodostuivat aina hieman erilaisiksi vuoron vaihtuessa. Iltavuoroissa täytyi muistaa ennen kirjaston sulkemista tehtävät iltatoimet ja aamuvuoroissa purettiin muista kirjastoista tulevia aineistokuljetuskasseja.

Töiden yhteydessä sai myös käyttää vapaasti omaa luovuutta, kun pääsi vaikuttamaan kirjaston instagramiin! Kirjoitin esimerkiksi pienen kirjavinkkauksen omasta viimeaikaisesta suosikista ja tein yhteistyötä myös Kallen eli toisen kesänuoren kanssa. Kirjaston arki on ideoita täynnä!


Helteillä kirjastosalissa tuli usein helposti kuuma, joten oli tärkeää juoda paljon vettä ja muistaa käydä tauoilla viilentymässä. Onneksi kirjastorakennuksesta löytyy myös hyvin ilmastoituja tiloja ja tarpeen tullen myös alakerran viileään taidemuseoon pääsi taukoilemaan. Kesähelteiden vuoksi työtehtäviin kuului parina päivänä myös tuulettimien kokoaminen!


Kaikin puolin kirjastolla työskenteleminen oli hyvin monipuolista vaihtelevien työtehtävien parissa. Kuusituntiset päivät kuluivat nopeasti erilaisissa tilanteissa ja haasteissa. Kirjojen keskellä oli mukavaa työskennellä ja vaikeissa tai hämmentävissä tilanteissa auttavia käsiä oli monta. Työkokemus on ollut hyvin positiivinen ja kuukauden aikana on ehtinyt oppia vaikka mitä jokapäiväisestä työelämästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sattuiko vahinko?

Me hankimme sinun kirjasi

Esittelyssä Sonja, meidän uusi työntekijä!