Kirja-aiheisia kirjavinkkejä

Kirjoista ja kirjallisuudesta pitävän on helppo pitää myös kirjoista joissa kirjat ja lukeminen ovat pääosassa. Olen tähän koonnut muutaman kirjan joissa kirjarakkaus on esillä eri tavoilla. 

Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias

Ihana lämminhenkinen kirja. Pääsee minulla lohtukirjojen joukkoon. Hieno kertomus varsinkin kirjaihmisille.
Tarinassa kirjakauppias pienellä saarella on menettänyt elämänhalunsa vaimonsa kuoleman jälkeen. Edes kirjat eivät tuo hänelle lohtua. Paitsi yksi, harvinainen ja arvokas ensipainos. Mutta se mystisesti häviää, varastetaan. Joten sekin pieni lohtu on pois. Mutta tilalle tulee jotain muuta, pieni tyttö löytyy kirjakaupan lattialta. Käy ilmi, että tytön äiti on riistänyt hengen itseltään ja tyttö jää erilaisten tapahtumien jälkeen kirjakauppiaan hoiviin. Tytön mukana tulee myös muita ihmisiä hänen elämäänsä ja pikkuhiljaa kirjakauppiaan elämänsä täyttyy jälleen ihmisistä ja tapahtumista. Monenlaisia käänteitä ja yllätyksiä sisältää tämä kirja. Ihanan lämminhenkinen ja mukaansatempaava kirja.



Bythell: Elämäni kirjakauppiaana

Shaun Blythell pitää vuoden ajan kirjaa kirjakauppansa tapahtumista. Tämä on siis ihan oikea ihminen ja hänen ihkaoikea kirjakauppansa ja sen tarina. Hän kirjaa kirjamyynnit ja kirjatilaukset ja kertoo asiakkaistaan hyvinkin suorasukaisesti. Tämän kirjan luettuani tuli hinku päästä käýmään juuri tuossa kirjakaupassa. Se sijaitsee pienehkössä kylässä Englannissa ja on ihan oikea kivijalkakauppa. Puinen talo sokkeloineen ja takkoineen ja kirjoineen. Kaikenkarvaisia asiakkaita käy ihmettelemässä ja ostamassakin tai valittamassa että netistä saa halvemmalla. Myös kylän kaikki asukkaat ovat tavalla tai toisella mukana kirjakaupan elämässä. Ihanaa että näitä oikeita kirjakauppoja vielä on ja ihanaa että Blythell tuo niiden arjen meidänkin ulottuvillemme. Ensi kerran kun meinaat hankkia kirjan, niin mieti saisiko sen jostain pienestä kirjakaupasta sen sijaan että sen tilaisi netistä joltain isolta hankkijalta.

Austen: Hulluna kirjoihin

Kirjafaneille kirjoitettu kirja, kirjojen ja kirjahyllyjen puolustuspuhe, joka kokoaa kansiinsa tarinoita kirjoista ja kirjailijoista ja nippelitietoa mitä joidenkin julkkisten hyllyistä löytyy. Viihdyttävä teos tarjoaa myös runsaasti kirjoihin liittyvää triviaa sekä kuuluisien kirjailijoiden kuolemattomia ajatuksia kirjoista ja lukemisesta.
Täydellinen lahjakirja, josta jokainen kirjahulluksi tunnustautuva löytää itsensä. Kirja on melko ohut ja nopealukuinen, kiva välipalakirja. Ja jo kansi itsessään on houkutteleva ja saa tarttumaan tähän kirjaan.


Kirjasto/Mintti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023