Kirjavinkkilinkkejä lapsille ja nuorille

Mikä avuksi, kun hyllyjen väliin ei pääse selailemaan kirjoja, mutta lukuhammasta kolottaa? No netti tietenkin! Tässä muutama linkkivinkki lasten ja nuorten kirjavinkkeihin.

Kuva: Annie Spratt/Unsplash

Kirjasammon Sivupiiriin on koottu “kirjahyllyjä” eli kirjavinkkilistoja erilaisista aiheista. Kirjojen hakemiseen ja hyllyjen selailuun löytyy ohjeita Sivupiirin etusivulta. Sivulla on myös ajankohtaista lasten ja nuorten kirjallisuuteen liittyvää tietoa sekä yksittäisiä kirjavinkkejä.

Lastenkirjainstituutin Lukemo-portaalista voi selata uutuskirjoja ja lyhyitä vinkkilistoja ajankohtaisista aiheista. Lasten- ja nuortenkirjat on jaettu omille sivuilleen. Lukemossa on myös runsaasti linkkejä muualle kirjanetin syövereihin, linkit sijaitsevat Lukuintoa-otsikon alla. Sivu toimii joskus hieman hitaasti, kärsivällisyyttä!

Kirjastojen lukudiplomit toimivat mainioina vinkkilistoina, vaikka diplomia ei suorittaisikaan. Lukudiplomit on jaettu eri ikäryhmille päiväkoti-ikäisistä nuoriin. Monella suomalaisella kirjastolla on oma lukudiplominsa, niitä voi etsiä googlesta esimerkiksi hakusanalla lukudiplomi.
Järvenpään kirjaston omat lukudiplomit löytyvät täältä. Lisäksi esimerkiksi pääkaupunkiseudun Helmet- ja Kunnari-diplomit tarjoavat kattavan ja ajantasaisen kokoelman hyvää kirjallisuutta.

Jos vielä ei ole iskenyt kirjaähky tai kirjavinkkisivustoissa on liikaa tarjontaa, Järvenpään kirjaston työntekijöiden koostamat kirjalistat alakoululaisille ovat tutustumisen arvoisia. Poimi vinkit ekaluokkalaisille, tokaluokkalaisille, kolmos-nelosillevitos-kutosille ja nuorille.

Lisää vinkkejä saa esimerkiksi Helmet-kirjastojen sivuilta, josta löytyy erilaisia kirjalistoja ikäryhmien ja aiheiden perusteella. Lukeminen ei myöskään ole vain yksinäistä puuhaa: Lue lapselle -sivustolle on koottu yhdessä ääneen luettavaksi vinkkejä 0-7 vuotiaille.

Lukuiloa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023