Kirjavinkki: Sarjakuvasarja Luupäät

Kirjavinkkini kertoo upeasta ja mukaansatempaavasta sarjakuvasarjasta (eikös olekin kiva sana!) Luupäät. Luupäät on maailmanmainetta niittänyt koko perheen sarjakuva, jossa satumainen fantasia ja hyytävä jännitys yhdistyvät hersyvään huumoriin ja todella upeaan piirrosjälkeen. Sarja on saanut lukuisia palkintoja, eikä syyttä!

Viime aikoina sarjan yhdeksän mustavalkoalbumia on julkaistu uudelleen kolmena paksuna värillisenä niteenä, joissa kussakin on kolme albumia.

Ensimmäinen trilogian osa Kevättasaus pitää sisällään kirjat Pois Luumäestä, Suuret lehmäravit ja Myrskyn silmät.



Toinen trilogian osa Päivänseisaus sisältää albumit Lohikäärneentappaja, Kivileuka ja Vanhan miehen luola.




Kolmas trilogian osa Elonkorjuu koostuu Aavepiirit, Aarteenmetsästäjät ja Sarvikruuni-albumeista.



Luupäät ovat hurjan suloisia hahmoja. Sarjakuvissa heitä seikkailee kolme: Leppo, Auvo ja Tahvo. Heidän persoonansa ovat aivan erilaisia. Tapahtumat alkavat, kun heidät häädetään pois Luumäestä. Paetessaan he päätyvät Laaksoon Isoäiti Olgan hoiviin. Olgan hoivissa on myös ihana Venla, johon Leppo ihastuu.

Laaksossa asuu myös muita ihmisiä ja olioita, kuten pieni Iiro, jonka isoveljeä kannattaa varoa! Lisäksi laaksossa asuu luupäitä jahtaavia rottaoliota. Pikkuhiljaa tarinan edetessä käy ilmi, että kaikki ei olekaan niin leppoisaa kuin miltä aluksi näytti. Koko porukka ajautuu huimaan seikkailuun, joka ei jätä kylmäksi. Mukana seikkailevat Kaapukäsi, Pääjehu, Kivileuka ja Heinäsirkkojen herra ja monia muita. Hyvän ja pahan taistelu on hurja ja arvaamaton.

Nämä värilliset versiot alkuperäisistä albumeista ovat ihastuttavia ja tarina jotenkin vain parani näiden uusien painosten myötä. Hyvin lämmin suositus. Vaikket olisi koskaan tarttunut sarjakuvakirjaan, niin tähän kyllä kannattaa tarttua!

Vuonna 2019 sarjaan on suomennettu jatkoa, albumin nimi on Orvokki.

MR

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kilpikonna lemmikiksi?

Tammikuun 2023 vinkatut kirjat

Kirjavinkit helmikuulta 2023